dinsdag, september 26, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDerde Divisie Zaterdag | Dit waren de highlights bij de wedstrijden vanmiddag

Derde Divisie Zaterdag | Dit waren de highlights bij de wedstrijden vanmiddag

Speelronde 5 in de Derde Divisie Zaterdag leverde een remise op in de Overijsselse derby tussen Staphorst en Excelsior ’31. Het werd een pijnlijke middag voor ODIN’59, dat met 4-0 klop kreeg bij Harkemase Boys. En ook in Hoek zullen wat stevige noten gekraakt worden na de 4-2 nederlaag bij FC Lisse. 

Koploper Sportlust ’46 ontving hekkensluiter Barendrecht en leek last te hebben van onderschatting. Mark van der Weijden bracht de Woerdense ploeg na een kwartier uit een strafschop op 1-0, maar daarna kantelde het duel. Joey Jongman en Marouane Bakour zorgden ervoor dat het Barendrecht was dat met een 1-2 voorsprong mocht gaan rusten. In de rust bleek een van de assistent-scheidsrechters geblesseerd, waardoor er 45 minuten werd gewacht met de start van de tweede helft. Uiteindelijk eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel door een laat eigen doelpunt van doelman Jeffrey Verkerk. Extra domper voor Sportlust was de op het oog ernstige blessure van Mark van der Weijden.

In Staphorst eindigde de streekderby tussen de plaatselijke VV en Excelsior ’31 in een 2-2 gelijkspel. Hakim Ezafzafi opende op slag van rust de score namens de Rijssense gasten, maar Stan Haanstra trok nog voor het rustsignaal klonk de stand gelijk. Na ruim een uur maakte Haanstra de 2-1, maar ditmaal was het de beurt aan Ezafzafi om de gelijkmaker te maken. Hij deed dat een kwartier voor het einde.

Hoeveel tijd krijgt Lieven Gevaert nog bij Hoek? De Zeeuwse club wil graag omhoog, maar moet vooralsnog vooral naar beneden kijken. Toch begon Hoek nog goed in Lisse, waar Rik Impens na een klein kwartier de 0-1 maakte na een fraaie aanval. FC Lisse zette daarna aan en kwam verdiend op gelijke hoogte toen Van Ekeris een rebound binnenwerkte. Ook na rust was het Hoek dat de leiding nam, ditmaal via Karim Bannani. En kwartier voor tijd maakte Lisse echter gelijk via David Verweij. In de slotfase viel het kwartje de kant op van de thuisploeg. Verweij maakte zijn tweede en diep in blessuretijd bepaalde Enzo Stroo de eindstand op 4-2.

Oh oh ODIN.. Gaat het nog goedkomen met de Heemskerkers? De balans na speelronde 6 geeft aan: 2 punten uit 6 duels. Harkemase Boys nam na 20 minuten de leiding door een goal van Kian Visser. 1-0 was tevens de ruststand en dat was op basis van de kansen nog een magere afspiegeling van de verhoudingen. Na rust voerden de Friezen de score alsnog op. Eerst via Arnoud Bentum. Ellendig was bovendien dat ODIN het duel niet volbracht met 11 spelers, want Dustin Mijnders kreeg na ruim een uur een directe rode kaart. Tien minuten voor tijd scoorde Iloba Achuna de 3-0, Kian Visser bepaalde met zijn tweede de eindstand op 4-0.

Het duel der middenmoters tussen Ajax amateurs en Ter Leede eindigde in 4-1. Melvin van Stijn bracht de Sassenheimers nog wel op 0-1, maar daarna kantelde het duel en gingen de Amsterdammers er met de winst vandoor. Aan Ajax-zijde scoorden Michel van Aggele, Timo van Roemburg, Anouar Moussa en Jip Bartels.

Ondanks de scepsis van trainer Eric Speelziek dat zijn selectie meer moet doen om haar ambitie te verwezenlijken, is Sparta Nijkerk toch al behoorlijk op stoom. Het tot dusverre ongeslagen VVSB werd met een 2-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Halverwege de eerste helft scoorde Gilbrano Plet de 1-0. VVSB ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, was via onder meer Bert Steltenpool dichtbij, maar in blessuretijd besliste de ingevallen Ricardo Fransberg het duel door de 2-0 te scoren voor de Nijkerkers.

Foto: Bennie de Boer

ACV pakte verrassend de punten mee bij DOVO. Invaller Niels Grevink zou uitgroeien tot het Asser goudhaantje. Hij maakte na een uur spelen de 0-1, maar tien minuten later maakte Lion Kalentjev namens DOVO gelijk: 1-1. Grevink zorgde echter drie minuten later voor de winnende treffer.

VVOG boekte een knappe overwinning op SteDoCo. De Harderwijkers toonden zich vooral effectiever met de kansen die het kreeg dan de ploeg van coach Frans Adelaar. Dean van Ooijen opende na rust het bal met de 1-0 uit een rebound op een schot van Jeremy de Graaf, gevolgd door de 2-0 van De Graaf zelf, wederom uit een rebound. De 2-1 van Mitchel de Zwart kwam te laat voor SteDoCo om nog de ommekeer te bewerkstelligen.

DVS’33 boekte de tweede zege van het seizoen en deed dat in de uitwedstrijd bij GOES. Voor de pauze waren de Ermeloërs al de betere en gevaarlijkere ploeg, maar pas na rust werd het verschil verzilverd middels treffers. Tarik Evre kopte de 0-1 binnen. Even later bediende Stef Nijland met een slimme steekpass Adriaan Kruisheer, die de doelman omspeelde en de 0-2 liet aantekenen. GOES deed echter wel snel wat terug. Gianni Tiebosch scoorde uit een vrije trap. Het bleef bij 1-2, waardoor GOES blijft steken op slechts 3 punten uit 6 duels. DVS’33 boekte de tweede zege dit seizoen en kruipt richting de subtop.

Dit overzicht wordt momenteel aangevuld en uitgebreid.

Zondag lees je op Voetbal247.nl een uitgebreid verslag van:
Sportlust ’46 – Barendrecht en Sparta Nijkerk – VVSB

De uitslagen:
Ajax – Ter Leede 4-1
DOVO – ACV 1-2
GOES – DVS’33 Ermelo 1-2
Harkemase Boys – ODIN ’59 4-0
FC Lisse – HSV Hoek 4-2
Sparta Nijkerk – VVSB 2-0
Sportlust ’46 – BVV Barendrecht
Staphorst – Excelsior ’31 2-2
VVOG – SteDoCo 2-1

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD