zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDerde Divisie Zat: Onrust bij Spakenburg, dat kritische tweets niet apprecieert

Derde Divisie Zat: Onrust bij Spakenburg, dat kritische tweets niet apprecieert

Twee gelijke spelen op rij en de onrust steekt de kop op bij Spakenburg. De Blauwen hebben zichzelf immers opgelegd dat het dit seizoen koste wat het kost moet promoveren naar de Tweede Divisie.

Kritiek niet op Twitter
Dat zorgt ervoor dat de prestaties van het eerste elftal onder een vergrootglas liggen, ook binnen de eigen gelederen. Kritische tweets van supporter en vrijwilliger van de club Kees Duijst, onder meer over de behoudende speelwijze van trainer John de Wolf, kwam de in amateurvoetballand zeer bekende Duijst op een officiële brief van het Blauwe bestuur te staan, waarin hij wordt ontheven van zijn taken binnen de club. De zelfbenoemde ‘kritisch volger van de club’ reageerde als door een adder gebeten en kondigde zijn lidmaatschap op te zeggen. Het eerste elftal van Spakenburg krijgt nog een pittige klus aan Jong FC Volendam, dat ongetwijfeld de vertrekkend coach Berry Smit een passend afscheid wil geven.

KNVB-kritische clubs
Maar uiteraard is er ook een wereld buiten Spakenburg, bijvoorbeeld in Ermelo. Daar treffen twee ‘KNVB-kritische clubs’ elkaar: DVS’33 – Quick Boys. In de westelijk regio het duel tussen Capelle en Scheveningen, beiden naarstig op zoek naar punten. ASWH – DOVO is eveneens op voorhand een mooi duel. En in het Noorden strijden Harkemase Boys en ONS Sneek om de titel ‘Beste van Fryslan’, onder leiding van scheidsrechter Roeleveld.

De aangestelde scheids- en grensrechters in speelronde 14:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD