Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

DERDE DIVISIE: Wonderbaarlijke ontsnapping van Noordwijk tegen DOVO en ONS Sneek pakt drie punten in Amsterdam

DERDE DIVISIE: Wonderbaarlijke ontsnapping van Noordwijk tegen DOVO en ONS Sneek pakt drie punten in Amsterdam

Noordwijk leek zaterdagmiddag op weg naar een nederlaag op het eigen sportcomplex tegen DOVO. De lijstaanvoerder wist echter een achterstand van 1-3 alsnog om te buigen naar een zege (4-3). Grote man aan de zijde van de winnende formatie was Nick van Staveren die drie keer het net van de tegenstander wist te vinden. ONS Sneek was in Amsterdam te sterk voor de zaterdagamateurs van Ajax (2-3). 

Noordwijk – DOVO
Er stond achttien minuten op de klok toen de lijstaanvoerder aan de leiding kwam tegen DOVO door een doelpunt van Nick van Staveren (1-0). Na iets meer dan een half uur spelen kwam de ploeg uit Veenendaal op gelijke hoogte met Noordwijk. Yannick Zeeman wist doelman Rondeltap te passeren (1-1). Net voor de pauze werd het stil op het sportpark toen Mitchell de Zwart de bal voorgaf op Joshua Patrick en laatstgenoemde de 1-2 binnen wist te koppen. Na tien minuten spelen in de tweede helft begon Roy Bakkenes aan een solo en deze wist hij op fraaie wijze af te ronden met een treffer (1-3). In de 67ste minuut kwam er weer wat hoop op een goed resultaat bij alles dat Noordwijk was. De doelman van DOVO liet de bal los en Emiel Wendt was scherp genoeg om de 3-2 te laten noteren. Noordwijk bleef aandringen en kwam in de 71ste minuut weer naast DOVO. In eerste instantie kon doelman Van de Weerdhof de bal nog stoppen, maar de rebound was nu voor Van Staveren (3-3). Een kwartier voor tijd was het weer raak in Noordwijk en dan voor de thuisploeg, voor de derde keer die middag wist Van Staveren de doelman van DOVO te passeren (4-3).

Ajax (am) – ONS Sneek
De eerste treffer van de middag kwam op naam van de ploeg uit Sneek, de aan het einde van het seizoen vertrekkende Yume Ramos was de maker van het doelpunt (0-1). Voor de pauze kwam Ajax weer helemaal terug in de wedstrijd toen Kenneth Misa-Danso de toegekende strafschop wist te benutten (1-1). In de 69ste minuut kwam ONS Sneek aan de leiding door een doelpunt van Martijn Barto (1-2). Negen minuten later mocht Ramos zijn tweede maken van de middag, de strafschop schoot hij raak (1-3). Even later kwam Ajax toch weer terug in de wedstrijd door Mitchell Burgzorg (2-3), maar verder dan dat kwamen de Amsterdammers niet.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag