zondag, januari 16, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDERDE DIVISIE: VVSB in slotfase langs Excelsior'31, fraaie comeback van Sparta Nijkerk...

DERDE DIVISIE: VVSB in slotfase langs Excelsior’31, fraaie comeback van Sparta Nijkerk en nederlagen voor DOVO en DVS’33

Speelronde drie in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal stond bol van de spanning en de verrassingen. Lijstaanvoerder Excelsior’31 leek op weg naar de derde zege op rij, maar liet zich in de laatste vijf minuten alsnog de kaas van het brood eten (1-2). Sparta Nijkerk kende een uiterst fraaie comeback, een 0-2 achterstand tegen Barendrecht werd omgebogen naar een overwinning (3-2). DOVO ging in en tegen FC Lisse onderuit met 3-0 en DVS’33 moest Friesland verlaten zonder punten door een nederlaag tegen Harkemase Boys (2-1).

Excelsior’31 kwam na iets minder dan een uur voetballen aan de leiding, het was weer Givan Werkhoven die daarmee zijn derde treffer van het seizoen aan liet tekenen (1-0). Met nog vijf minuten op de klok kwam VVSB terug in de wedstrijd toen Mathieu van den Assem de 1-1 op het scorebord wist te zetten. In de blessuretijd werd ook nog de winnende treffer geproduceerd door de gasten. Raygivano Dompig was de gevierde man in dienst van VVSB (1-2).

In Nijkerk stond op sportpark de Ebbenhorst na 52 minuten een verrassende tussenstand van 0-2 op het scorebord. In dienst van Barendrecht was Niels Vorthoren twee keer trefzeker tegen Sparta Nijkerk. Nog net voordat er zestig minuten gespeeld waren kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd waarbij het ook voor vaste volger Gerard Kok niet helemaal duidelijk was wie de treffer op zijn naam mocht krijgen (Roy Bakkenes of Maurice de Ruiter). Met nog vier minuten te spelen was invaller Ricardo Fransberg goed voor de gelijkmaker (2-2) en diep in blessuretijd werd de eindstand bepaald op 3-2 door Jesse van Nieuwkerk.

FC Lisse pakte de eerste punten van het seizoen door DOVO te verslaan (3-0). Doelpunten voor de thuisspelende vereniging kwamen op naam van Toon Zwetsloot, Jeffrey Klijbroek en Enzo Stroo. DVS’33 begon goed aan de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys. In de 28ste minuut opende Quincy Veenhof te score voor de ploeg uit Ermelo. De twee ploegen zochten ook de kleedkamers op met een tussenstand van 0-1. In de tweede helft wist Harkemase Boys echter alsnog de zege te pakken. Dit door treffers van Jari Slort en Kian Visser (2-1).

ACV Assen blijft uitstekend presteren, in speelronde drie wist het weer een uitwedstrijd winnend af te sluiten en nu was het ‘slachtoffer’ VVOG (2-4). Na vier minuten spelen leek het er niet op dat de ploeg uit Assen met een goed resultaat Harderwijk zou kunnen verlaten. Op dat moment moest ACV namelijk al verder met één man minder nadat Steun Strijker de rode kaart kreeg vanwege een overtreding op Rafik El Hamdi. Na 45 minuten voetbal stond er echter al een tussenstand van 0-2 op het bord, dit door doelpunten van Freddy Quispel en Daniel Schans. Na de pauze kwam VVOG terug tot 2-2 door El Hamdi en Jeremy de Graaf en toen leek de thuisploeg op weg naar meer. Niets was echter minder waar want door doelpunten van wederom Schans en Quispel wist ACV toch de drie punten mee te nemen.

Foto: Bennie de Boer

Overige uitslagen:

Ajax – ODIN’59 1-0
1-0 Anouar

Hoek – SteDoCo 1-4
0-1 Van Wanrooy
0-2 Pilon
1-2 Schalkwijk
1-3 Schroder
1-4 Van Wanrooy

Staphorst – GOES 4-0
1-0 Muis
2-0 Reuvers
3-0 Haanstra
4-0 De Grote

Sportlust’46 – Ter Leede 2-1
0-1 Marti
1-1 Arends
2-1 Walraven

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS