zondag, januari 29, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDERDE DIVISIE | Topploegen Sparta Nijkerk, DVS'33 en Hoek pakken de volle...

DERDE DIVISIE | Topploegen Sparta Nijkerk, DVS’33 en Hoek pakken de volle winst

In de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal werd geen fout gemaakt door de top drie van de ranglijst. Sparta Nijkerk won de op papier lastige uitwedstrijd tegen ODIN’59 (1-2) en Hoek wist met ruime cijfers af te rekenen met ONS Sneek (4-0). In Rijssen was DVS’33 te sterk voor Excelsior’31 (1-3).

In de negentiende minuut kwam Sparta Nijkerk aan de leiding in Heemskerk. Een goede actie van Bryan Burgerhout was de inleiding voor de openingstreffer van Frank Heus (0-1). Drie minuten later was het weer raak en wederom was er gejuich te horen van de Sparta-supporters, Gilbrano Plet was met een intikkertje goed voor de 0-2. In de 53ste minuut kwam de spanning weer helemaal terug in het duel toen Eekhout de bal binnen wist te schieten langs doelman Coutinho (1-2). Dit bleek later de laatste treffer van de middag te zijn waardoor ODIN’59 met lege handen stond na iets meer dan negentig minuten voetbal.

Hoek kwam zonder echt te imponeren na 37 minuten spelen op voorsprong tegen ONS Sneek. Op aangeven van Erwin Franse was het topscorer Rik Impens die de 1-0 op het bord wist te zetten. Na iets meer dan een uur spelen verdubbelde de thuisploeg de voorsprong en weer was het Impens die het net wist te vinden, dit voor de achtste keer dit seizoen (2-0). Vervolgens liep de Zeeuwse formatie uit naar 4-0 door twee treffers van Kabwe Manengela.

De wedstrijd tussen Excelsior’31 en DVS’33 leek af te stevenen op een ruststand van 0-0 totdat Joshua Patrick de bal in de 43ste ,minuut plotseling voor zijn voeten kreeg en de bal in het net wist te leggen waardoor de ploeg uit Ermelo met een uitstekend gevoel de kleedkamer op kon zoeken (0-1). Na een kleine tien minuten in de tweede helft was het weer raak. De voorzet was vanaf de rechterkant van Roemeon en vervolgens nam Joshua Patrick de bal aan en schoot deze keihard achter de doelman (0-2). Excelsior’31 deed niet veel later wel wat terug. Vanaf een meter of twintig schoot Ezafzafi in het doel van de tegenstander (1-2). De eindstand werd bepaald dooe een benutte penalty van Öztürk (1-3).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD