Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

DERDE DIVISIE: Sparta Nijkerk schudt ook Harkemase Boys van zich af, Ter Leede verrast FC Lisse en VVSB haalt uit in Sneek

DERDE DIVISIE: Sparta Nijkerk schudt ook Harkemase Boys van zich af, Ter Leede verrast FC Lisse en VVSB haalt uit in Sneek

Sparta Nijkerk deed zaterdag in eigen huis uitstekende zaken in de strijd om de bovenste plaatsen in de Derde Divisie. De koploper rekende af met Harkemase Boys (3-0) waardoor er nu een verschil is van zeven punten tussen de twee formaties. De Bollenderby was in Lisse een prooi voor Ter Leede (0-2) en VVSB haalde hard uit tegen hekkensluiter ONS Sneek (1-7). Ajax (am) won bij Jong Almere City (1-3) en DOVO ging thuis onderuit tegen Barendrecht.

In Nijkerk stond er na iets meer dan een kwartier spelen al 1-0 op het scorebord. Bryan Burgerhout wist te profiteren van balverlies van Gerald Postma. Nog voor de pauze verdubbelde Sparta Nijkerk de voorsprong, mooi combinatievoetbal eindigde bij Maurice de Ruiter die de bal binnen wist te werken toen hij één op één kwam te staan met doelman Jansema. Het slotakkoord was voor Leroy Oehlers, de invaller bepaalde in de 65ste minuut de eindstand op 3-0 tegen Harkemase Boys.

Ter Leede wist in de eerste helft al het verschil te maken in en tegen Lisse. De eindstand van 0-2 stond voor de pauze al op het scorebord. Robert Steemers en Ian van Otterlo waren de doelpuntenmakers.

VVSB had zaterdagmiddag geen kind aan ONS Sneek. Na 39 minuten spelen was het duel al beslist toen Felitciano Zschusschen zijn tweede van de middag wist te produceren en de derde voor de ploeg uit Noordwijkerhout (0-3). Yannick Bouw was in Sneek goed voor drie doelpunten. De overige treffers kwamen op naam van Van der Wilden en Heemskerk. In de tachtigste minuut werd de spreekwoordelijke eer gered voor ONS Sneek door Oege Sietse van Lingen (1-7).

DOVO kwam nog wel op voorsprong in Veenendaal door Pernelly Biya die een mooie voorzet van Jasper Waalkens binnen schoot (1-0), maar het stond na iets meer dan negentig minuten spelen toch met lege handen. Barendrecht pakte de drie punten door een eigen doelpunt van DOVO en de winnende treffer van Bakour (1-2).

Ajax pakte drie punten tegen het beloftenteam van Almere City. Valpoort zorgde in de 37ste minuut nog wel voor de 1-0 voorsprong, maar nog voor het rustsignaal wist Kenneth Misa-Danso de gelijkmaker op het bord te zetten (1-1). In de tweee helft liep Ajax uit naar 1-3 door doelpunten van Mitchel Bormann en wederom Misa-Danso.

SteDoCo won de uitwedstrijd tegen G.O.E.S. (0-1). De winnende treffer kwam na 57 minuten spelen op naam van Kyle Doesburg.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag