Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

DERDE DIVISIE: Sparta Nijkerk pakt drie punten tegen tiental van Ter Leede en DOVO onderuit bij ODIN’59

DERDE DIVISIE: Sparta Nijkerk pakt drie punten tegen tiental van Ter Leede en DOVO onderuit bij ODIN’59

Ter Leede is er niet in geslaagd om één of meer punten te pakken tegen lijstaanvoerder Sparta Nijkerk, de ploeg uit Sassenheim verloor op het eigen sportpark met 0-4 van de koploper van de Derde Divisie. De verliezende partij stond ongeveer één uur met een man minder op het veld nadat Ian van Otterlo het speelveld moest verlaten met een rode kaart, dit na twee keer geel. ODIN’59 wist de punten wel in eigen huis te houden, DOVO werd met 3-2 verslagen. 

Ian van Otterlo kreeg zijn eerste gele kaart voor een overtreding op Kruisheer en in de 34ste minuut zijn tweede voor een schwalbe. Deze laatste prent, waardoor de speler dus de rode kaart kreeg, gaf toch reden voor discussie. Vijf minuten na deze beslissing van de dienstdoende arbiter kwam Sparta Nijkerk aan de leiding. Bryan Burgerhout schoot de bal onder de doelman van Ter Leede door (0-1). Net voor de pauze kreeg Ter Leede wederom een klap te verwerken toen Maurice de Ruiter de 0-2 op het scorebord wist te zetten. In de tweede helft liep Sparta Nijkerk verder uit naar 0-4 door doelpunten van Gilbrano Plet en Rob Diderik.

DOVO verloor tegen ODIN’59 voor de derde keer op rij een competitiewedstrijd waardoor het nu terug te vinden is op de veertiende plaats van de ranglijst. In de 26ste minuut kwam de thuisploeg aan de leiding door een treffer van Lars Boekel (1-0). Voor de pauze kwam de ploeg uit Veenendaal op gelijke hoogte toen Jasper Waalkens op aangeven van Roy Bakkenes de bal binnen wist te werken (1-1). Binnen het uur stond de 3-1 voor ODIN’59 al op het scorebord. Eerst werkte Van Walsem de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman en even later kon Sietse Brandsma de bal simpel binnen tikken. Twee minuten na deze treffer kwam DOVO terug tot 3-2 door Roy Bakkenes maar verder dan dat kwamen de gasten niet. DOVOdoelman Van der Sman wist in de slotfase nog een tegentreffer te voorkomen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag