zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDERDE DIVISIE: Sparta Nijkerk nieuwe koploper na vierde zege op rij, Ajax...

DERDE DIVISIE: Sparta Nijkerk nieuwe koploper na vierde zege op rij, Ajax verrast GOES en Jong Almere wint van DOVO

Sparta Nijkerk is na vier speeldagen de trotse lijstaanvoerder van de Derde Divisie. De ploeg van trainer/coach Eric Speelziek won thuis van de andere promovendus Excelsior’31 (2-0). Ajax pakte verrassend drie punten in een uitwedstrijd tegen GOES en FC Lisse pakte ook voor de eerste keer punten dit seizoen in en tegen Barendrecht (0-2). Jong Almere City pakte weer drie punten, nu moest DOVO het ontgelden (4-2). 

De nieuwe koploper had zaterdag niet veel moeite met de tegenstander uit Rijssen. Na zes minuten spelen kwam Sparta Nijkerk al op voorsprong door Jesse Buitenhuis (1-0). Direct na de pauze werd het duel beslist toen Frank Heus de tweede treffer aan liet tekenen van de thuisploeg (2-0).

Jong Almere City is ook nog steeds zonder puntverlies. Thuis wist men af te rekenen met DOVO, dit mede door twee doelpunten van Nick Venema die het voorgaande seizoen nog veelvuldig het net van de tegenstander wist te vinden in de Eerste Divisie voor Jong FC Utrecht (4-2).

FC Lisse won de uitwedstrijd in en tegen Barendrecht (0-2). Zwetsloot en Verwij waren in de tweede helft trefzeker voor de winnende formatie. Het betekende de eerste punten voor FC Lisse in dit lopende seizoen.

De amateurs van Ajax mochten met drie punten in de tas terugkeren naar Amsterdam. De ploeg won verrassend van GOES, dit door de treffer van Mitchel Bormann (0-1). Na de winst tegen DOVO in de eerste speelronde is GOES verder weggezakt op de ranglijst.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD