Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

DERDE DIVISIE: Sparta Nijkerk loopt uit op concurrentie na zege in Almere, eerste overwinning voor ONS Sneek

DERDE DIVISIE: Sparta Nijkerk loopt uit op concurrentie na zege in Almere, eerste overwinning voor ONS Sneek

Sparta Nijkerk is hard op weg naar de eerste periodetitel, de ploeg wist zaterdag drie punten te pakken in de uitwedstrijd tegen Jong Almere City (2-3) en zag concurrent DVS’33 punten verspelen tegen Hoek (0-0). Door deze resultaten heeft de lijstaanvoerder nu zeven punten meer dan de nummer twee op de ranglijst. ONS Sneek boekte in Friesland de eerste zege van het seizoen, Barendrecht was het slachtoffer (3-2).

De koploper kwam net voor de pauze op voorsprong door een treffer van Bryan Burgerhout (0-1). Na 54 minuten spelen wist Maurice de Ruiter de voorsprong te verdubbelen (0-2). De doelpuntenmaker raakte daarbij wel geblesseerd en moest zich niet veel later laten vervangen door Frank Heus. In de 73ste minuut kwam de spanning weer terug in de wedstrijd toen Aninkora de 1-2 aan liet tekenen. Acht minuten voor het einde van de officiële speeltijd wist Gilbrano Plet na een fraaie actie het verschil weer te vergroten (1-3). In de laatste minuut werd het nog 2-3 en kreeg Ariaan Kruisheer de rode kaart, maar Sparta Nijkerk wist de drie punten mee te nemen de bus in.

Ruendel Martina was de maker van de eerste treffer van de middag in Sneek (1-0), dit in de veertigste minuut. Nog voor de pauze bracht Oege Sietse van Lingen de tussenstand op 2-0 en leek ONS Sneek op weg naar de eerste zege van het seizoen. Kort na de pauze was Martina weer trefzeker (3-0). Peter de Lange en Niels Vorthoren wisten de spanning toch nog terug te brengen in de wedstrijd door oelpunten in e 70ste en 79ste minuut. Verder dan dat kwam Barendrecht echter niet.

Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag