Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

DERDE DIVISIE: Quick Boys profiteert van misstap Noordwijk, ONS Sneek en Harkemase Boys buigen achterstand om in zege

DERDE DIVISIE: Quick Boys profiteert van misstap Noordwijk, ONS Sneek en Harkemase Boys buigen achterstand om in zege

Quick Boys deed zaterdag goede zaken als het gaat om de strijd om de koppositie in de Derde Divisie. De ploeg won met grote cijfers van DOVO (5-0) en zag Noordwijk steken laten vallen tegen FC Lisse (0-1). De achterstand op de lijstaanvoerder is daardoor teruggebracht naar vijf punten. ONS Sneek en Harkemase Boys leken beiden op weg naar een nederlaag tegen respectievelijk SJC en ASWH. De ploegen wisten echter een achterstand van twee treffers om te buigen naar een zege (4-3 en 2-3). Jong Groningen wist een zege te boeken op ODIN’59 (3-1).

Quick Boys – DOVO 5-0
De thuisspelende formatie kwam na negentien minuten spelen op voorsprong tegen DOVO. Marc de Kruijs mocht de treffer op zijn naam zetten waarbij doelman Rodney Ubbergen niet geheel vrijuit ging (1-0).  Net voor de pauze verdubbelde Quick Boys de voorsprong toen aanvoerder Jeffrey Ket de bal van buiten het zestienmetergebied binnen wist te schieten (2-0). In de vijftigste minuut werd de 3-0 op het bord geplaatst. Marc de Kruijs schoot zijn tweede van de middag achter Ubbergen (3-0). De doelpuntenmaker moest even later met een blessure het speelveld verlaten en hij werd vervangen door Kay Tejan. Laatstgenoemde was in de 66ste minuut goed voor de vierde treffer van Quick Boys (4-0). De eindstand werd vier minuten voor het einde van de officiële speeltijd bepaald op 5-0 door een treffer van Dennis Kaars.

ONS Sneek – SJC Noordwijk
In de 33ste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong door een eigen doelpunt van Serge Fatima (0-1). Vijf minuten later was het weer raak voor de ploeg uit Noordwijk. Jordy Groot wist de toegekende strafschop te verzilveren (0-2). Net voor de pauze bracht Yumé Ramos de spanning weer terug in Friesland met zijn doelpunt (1-2). In de 68ste minuut was Ramos wederom trefzeker voor de thuisploeg (2-2). Acht minuten later was het weer raak, maar dan voor de gasten. Invaller Melvin van Stijn was trefzeker voor SJC (2-3). Drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd was Curty Gonzales goed voor de gelijkmaker (3-3). En even later was het zelfs 4-3 door Yumé Ramos waardoor de thuisploeg alsnog de drie punten wist te pakken.

ASWH – Harkemase Boys
Het publiek had nog maar net plaats genomen rondom het speelveld toen Harkemase Boys na ongeveer tien seconden speeltijd al bijna op voorsprong wist te komen. De inzet van Lester Pires werd echter ternauwernood van de doellijn gehaald door Iloba Achuna. In de zestiende minuut was het wel raak toen Peter Verhoeve vanaf de strafschopstip aan mocht leggen en wist te scoren (1-0). Nog net binnen het half uur verdubbelde ASWH de voorsprong, dit door een doelpunt van Lester Pires (2-0). De assist kwam op naam van Ismail Yildirim. Nog voor de pauze kwam Harkemase Boys weer terug in de wedstrijd toen Robert Stelpstra de aansluitingstreffer wist te produceren (2-1). Daarmee was de ‘ellende’ voor ASWH nog niet voorbij want na iets meer dan 45 minuten spelen stond de tussenstand van 2-2 ook al op het bord. Henny Bouius tikte de bal binnen (2-2). In de 72ste minuut kwam Harkemase Boys op 2-3 door Joichem van Putten. Dit bleek de beslissende treffer te zijn waardoor de uitspelende ploeg er met de drie punten vandoor kon gaan.

Jong Groningen – ODIN’59 3-1

Advertentie
Advertentie

Meer over Derde Divisie Zaterdag