Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

DERDE DIVISIE: ONS Sneek pakt in extremis punt bij ODIN’59 en ASWH boekt zege op DOVO

DERDE DIVISIE: ONS Sneek pakt in extremis punt bij ODIN’59 en ASWH boekt zege op DOVO

ODIN’59 leek op weg naar een overwinning op het eigen sportcomplex tegen ONS Sneek. Met nog negen minuten officiële speeltijd op de klok was de stand 2-0. Martijn Barto zorgde er echter met twee doelpunten voor dat de ploeg uit Friesland alsnog met één punt vandoor kon gaan (2-2). ASWH won de uitwedstrijd van DOVO met 1-3. De ploeg uit Veenendaal kwam na twee minuten spelen nog wel op voorsprong, maar het stond na negentig minuten voetbal met lege handen.

ODIN’59 – ONS Sneek
De scheidsrechter wees na acht minuten spelen naar de strafschopstip. Doelman Barry Ditewig werd tevens bestraft met geel voor het maken van de overtreding op Jordi Tiktak in zijn eigen strafschopgebied. Thomas de Vries nam plaats achter de bal en benutte de penalty (1-0). Na iets meer dan een half uur spelen was Jeffrey Klijbroek met een afstandsschot goed voor de 2-0. Negen minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de spanning terug. Martijn Barto was de maker van de aansluitingstreffer (2-1). In de blessuretijd wist ONS Sneek alsnog een punt te pakken. Met het hoofd wist Barto voor de tweede keer deze middag de doelman van ODIN’59 te passeren (2-2).

DOVO – ASWH
Joshua Patrick had slechts twee minuten nodig om de wedstrijd in Veenendaal open te breken. Loukili ontsnapte aan buitenspel en gaf de bal aan de trefzekere aanvaller (0-1). In de 22ste minuut bestrafte de arbiter een overtreding op Fabian Korperaal van ASWH. De daaropvolgende strafschop van Peter Verhoeve werd in eerste instantie nog gekeerd door Rodney Ubbergen, maar in de rebound kopte Verhoeve alsnog raak (1-1). Net voor de pauze strafte Fabian Korporaal een fout in de defensie van DOVO af met een treffer (1-2). Twintig minuten voor het einde van de officiële speeltijd wist ASWH de voorsprong te vergroten. Lester Pires werd in het strafschopgebied gevloerd door Marley Berkvens. Laatstgenoemde speler kreeg daarvoor de rode kaart. De strafschop werd benut door Peter Verhoeve (1-3).

 

Meer over Derde Divisie Zaterdag