Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

DERDE DIVISIE: Nieuwelingen Sparta Nijkerk, GOES en Jong Almere City pakken drie punten

DERDE DIVISIE: Nieuwelingen Sparta Nijkerk, GOES en Jong Almere City pakken drie punten

De eerste speeldag van de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal leverden nieuwelingen Sparta Nijkerk, GOES en Jong Almere City direct de gehoopte overwinning op. In Nijkerk wist Sparta af te rekenen met Barendrecht (3-2), won Goes de uitwedstrijd tegen DOVO (2-3) en was Jong Almere City met een half dozijn treffers veel te sterk voor ONS Sneek (6-0). 

Sparta Nijkerk – Barendrecht
De promovendus kwam na elf minuten spelen op voorsprong door een fraaie treffer van Adriaan Kruisheer. Hij krulde de bal in de kruising van het doel (1-0). Acht minuten later was er weer een hoofdrol voor de doelpuntenmaker, nu resulteerde zijn actie in een overtreding van Van der Ploeg en ging de bal op de stip. Maurice de Ruiter ging achter de bal staan en wist het buitenkansje te benutten (2-0). Na iets meer dan een uur spelen kwam Barendrecht terug in de wedstrijd door een treffer van De Lange (2-1). In de 73ste minuut liet Mourits de kans liggen om de gelijkmaker aan te tekenen, even later was het wel raak maar dan voor de thuisploeg. Jesse Buitenhuis wist het net van de tegenstander te vinden (3-1). Met nog vier minuten op de klok bracht Yarick Dorst de stand op 3-2, maar verder kwam Barendrecht niet.

DOVO – GOES
In Veenendaal stond na 33 minuten spelen de 0-1 op het scorebord, Steve Schalkwijk (foto) wist de aan GOES toegekende strafschop te verzilveren. Voor de pauze was het Mart de Kroo die met een hard schot in de linkerhoek de 0-2 aan liet tekenen. Snel in de tweede helft kwam de spanning terug in de wedstrijd toen invaller Gokhan Yasar de bal binnen wist te werken (1-2). In de 55ste minuut wees de arbiter weer naar de stip in het voordeel van de gasten, ook nu was Schalkwijk trefzeker (1-3). Acht minuten voor tijd bracht Simon van Zeelst de hoop in Veenendaal terug dat er nog één punt gepakt kon worden maar zijn doelpunt bleek achteraf niet voldoende te zijn voor een geslaagde inhaalrace (2-3).

Jong Almere City – ONS Sneek
De eerste lijstaanvoerder van de Derde Divisie in het zaterdagvoetbal is Jong Almere City. De ploeg van trainer/coach Florian Wolf rekende met grote cijfers af met ONS Sneek (6-0). Opvallend was dat zowel Kenneth Aninkora als ook Stijn Meijer beiden goed waren voor drie treffers.

https://www.voetbal247.nl/derde-divisie-zaterdag-stand-programma-uitslagen-2019-2020/

Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag