Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

DERDE DIVISIE: DVS’33 weet niet te profiteren van misstap Sparta Nijkerk, monsterzege voor ODIN’59

DERDE DIVISIE: DVS’33 weet niet te profiteren van misstap Sparta Nijkerk, monsterzege voor ODIN’59

Barendrecht wist zaterdagmiddag op het eigen sportcomplex voor een daverende verrassing te zorgen door lijstaanvoerder Sparta Nijkerk met een nederlaag naar huis te sturen (2-1). DVS’33 kreeg daardoor de mogelijkheid om de achterstand op de nummer één te verkleinen naar zeven punten, maar daar slaagde het niet in. De ploeg uit Ermelo verloor bij SteDoCo (1-0). ODIN’59 deed wel uitstekende zaken in de bovenste regionen van de ranglijst, thuis werd de vloer aangeveegd met Ter Leede (8-0). 

In de eerste helft was Sparta Nijkerk de bovenliggende partij, maar Barendrecht wist gevaar te stichten vanuit de counter. Na ongeveer een half uur spelen kreeg de thuisploeg een hoekschop en daarbij werd de bal binnen gekopt door Bas Mourits. Na de pauze kwam Barendrecht beter uit de kleedkamer en men kreeg fraaie mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Na een uur spelen werd Bakour volgens de scheidsrechter op onreglementaire wijze tegengehouden in het strafschopgebied van Sparta Nijkerk. De toegekende strafschop werd benut door Peter de Lange (2-0). Sparta Nijkerk gaf niet op en twintig minuten voor het einde van de officiële speeltijd schoot Burgerhout zijn ploeg weer terug in de wedstrijd (2-1). De koploper bleef jagen op de gelijkmaker maar deze kwam er niet.

SteDoCo en DVS’33 leken af te stevenen op een puntendeling zonder doelpunten. Voor de ploeg uit Ermelo zou dat in verband met de strijd om de koppositie al een tegenvaller zijn geweest, maar het werd nog erger. In de blessuretijd zag Jonker een tegenstander over het hoofd toen hij de bal terug wilde spelen op doelman Huiskamp. Daardoor kwam de bal bij Verheul die op zijn beurt de bal uitstekend terug wist te leggen op Charlton Vicento. Laatstgenoemde aanwinst van SteDoCo tekende vervolgens voor de 1-0.

ODIN’59 was zaterdag heer en meester tegen Ter Leede dat met een nederlaag van 8-0 naar huis werd gestuurd. De doelpunten werden keurig verdeeld over de eerste en tweede helft. Voor de thuisploeg kwamen de doelpunten op naam van Al Mahdi, Bransma (2x), Halman, Hulleman, Boekel en Jager (2x).

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag