Volg ons

Derde Divisie

DVS’33 continueert jacht op derde periode, Capelle en ONS houden het spannend

DVS’33 continueert jacht op derde periode, Capelle en ONS houden het spannend

In de strijd tegen degradatie deed ACV goede zaken door te winnen van Magreb ’90. DVS’33 mag hoop houden op de derde periodetitel.

ODIN ’59 – ONS Sneek 2-2
ONS Sneek had in Heemskerk de mogelijkheid zich definitief veilig te spelen, maar tegen ODIN ’59 kwam het niet verder dan 2-2. De Friezen waren al vroeg gevaarlijk met een kopbal op de lat van Serginho Fatima. Het was echter ODIN dat na een half uur de score opende via Jurjen Dikker. Het antwoord van ONS liet niet lang op zich wachten. Genridge Prijor maakte na een knappe soloactie de 1-1. Fatima bracht de Sneekers na een uur aan de leiding, maar een kwartier voor het einde zorgde Milo Cremers voor de 2-2.

DVS ’33 – DOVO
DVS’33 jaagt nog op de derde periodetitel en mag daarin geen misstap meer maken, omdat het een achterstand moet goedmaken op Jong FC Volendam. Van het al uitgespeelde DOVO hadden de Ermeloërs weinig te duchten. Een eigen doelpunt van Bas Mooij hielp DVS al vroeg aan de leiding. Enkele minuten later maakte Maurice de Ruiter nog maar eens een heerlijk doelpunt. Met wat geluk werd het na een half uur ook nog 3-0, toen een van richting veranderd schot van Mike Ahrens binnenviel. In blessuretijd van de tweede helft bepaalde Benjamin Roemeon de eindstand op 4-0.

Magreb ’90 – ACV 3-5
Magreb en ACV maakten er een spektakel van in Utrecht. De Asser ploeg moest daarbij winnen om nog zicht te hebben om rechtstreekse degradatie te vermijden. Haye Feenstra maakte al na 3 minuten de 0-1. Nog eens drie minuten later werd het 0-2 via Marco van der Heide. Al snel kwam Magreb echter terug, toen doelman Ben Wormmeester een terugspeelbal in zijn handen pakte. Yasin Ouja benutte de indirecte vrije trap. En na een kwartier hadden de toeschouwers al vier treffers gezien toen Dyllan Ahinful de 2-2 maakte. Vlak voor rust maakte Van der Heide er 2-3 van. Vlak na rust kende ACV weer een marge toen Justin Mulder van afstand de 2-4 maakte. De 3-4 was heel bijzonder: trainer én speler Stanley Tailor maakte hem. Een kwartier voor het einde bepaalde Gijs Jasper de eindstand op 3-5. Door de zege is het verschil tussen ACV (17e) en Spijkenisse (16e) nog maar één punt.

Scheveningen – VVOG 3-0
Memhet Aldogan opende het bal na een half uur spelen: 1-0. Diezelfde Algogan bepaalde halverwege de tweede helft de stand op 2-0, waarna Marvin Nieuwlaat in de slotfase de 3-0 scoorde.

Harkemase Boys – Jong Almere City 1-1
In een duel om des keizers baard deelden Harkemase Boys en Jong Almere City de punten. Een eigen doelpunt van Tarik Evre hielp de Friezen aan de leiding, Khalid Tadmine maakte halverwege de eerste helft de 1-1. Opvallend was dat Berwout Beimers het duel uitspeelde als doelman, omdat keeper Jouke Bosje vlak voor tijd geblesseerd uitviel en de Harekieten al drie keer hadden gewisseld.

Capelle – Jong FC Twente 1-1
Capelle schoot in de jacht op ONS Sneek weinig op met het 1-1 gelijkspel.

Advertentie
Advertentie

Meer over Derde Divisie