vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDerde Divisie-clubs not amused over verdeling beloftenteams

Derde Divisie-clubs not amused over verdeling beloftenteams

Eerder deze week is bekend gemaakt dat vijf van de zes beloftenteams in de Derde Divisie op zaterdag zijn ingedeeld. Alleen Jong De Graafschap komt komend seizoen uit in de Derde Divisie Zondag. Dat besluit zorgt voor onvrede bij verschillende clubs uit de Derde Divisie. Inmiddels is er door zes clubs ook een brief naar de KNVB verstuurd waarin het ongenoegen over de gang van zaken, onder andere met betrekking tot de toetreding van beloftenteams, wordt geuit.

DOVO

DOVO is één van de nieuwkomers in de Derde Divisie Zaterdag. In het nieuwe seizoen moeten zij het tien keer opnemen tegen een beloftenteam. Voorzitter toonde tegenover de Veenendaalse Krant zijn ongenoegen. “We wisten dat zij erbij kwamen, maar niet dat het er vijf waren. Dit is haaks op wat ons beloofd is. Je krijgt te veel wedstrijden waar niemand op zit te wachten.” Donderdag komen de clubs uit de Tweede Divisie en Derde Divisie samen. De beloftenteams op deze niveaus zijn een belangrijk agendapunt. “Ik verwacht dat hier het laatste woord nog niet over gesproken is. De groep die in opstand komt, wordt steeds groter. Het lijkt alsof de KNVB niets met onze mening doet en daardoor niet luistert naar de achterban.”

Quick Boys

Ook bij Quick Boys is het nieuws van de beloftenteams in het verkeerde keelgat geschoten. De club was al niet te spreken over de toetreding van jong-elftallen tot de top van de voetbalpiramide. Nu zij bij vijf van die teams in de competitie zitten voelt Quick Boys zich helemaal slachtoffer. “Wij zijn de klos”, vertelde bestuurslid Cees Haasnoot in het Leidsch Dagblad. ” Dit is zeer triest.” Ook bij Quick Boys ligt de pijn bij de lage opkomst van het publiek. “Tien wedstrijden zonder beleving. Dat is het allerergst.” Haasnoot maakt zich oprecht zorgen over de toe komst van het amateurvoetbal. “Het amateurvoetbal wordt gebruikt als speeltuin voor het profvoetbal. Dat is op termijn de doodsteek. Ik hoop dat de KNVB dat in gaat zien en wakker wordt.”

Spakenburg

De degradatie uit de Tweede Divisie was voor Spakenburg al een grote straf. Dat ze het nu tien keer op moeten nemen tegen beloftenteams voelt voor de Blauwen als een extra straf. “Laat die profclubs lekker in een eigen competitie spelen waarin de winnaar promoveert naar de Jupiler League, dan is iedereen tevreden”, is John de Wolf, de nieuwe trainer van Spakenburg, duidelijk. Volgens de oefenmeester had de KNVB er nooit aan moeten beginnen om talententeams van Betaald Voetbal Organisaties toe te laten tot het hoogste amateurniveau. Hij merkte dat vorig seizoen als trainer van GVVV al in de Tweede Divisie. “Het probleem heeft zich nu verplaatst naar de 3e divisie zaterdag”, aldus De Wolf tegenover RTV Utrecht.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD