woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDERDE DIVISIE: ASWH pakt derde periodetitel na zege op SJC Noordwijk, degradant...

DERDE DIVISIE: ASWH pakt derde periodetitel na zege op SJC Noordwijk, degradant De Dijk verrast DOVO

ASWH is er zaterdag in geslaagd om beslag te leggen op de derde periodetitel en plaatste zich daarmee voor de nacompetitie met als inzet een plaats in de Tweede Divisie. De ploeg van trainer/coach Cesco Agterberg was in eigen huis te sterk voor SJC Noordwijk (3-1). In de onderste regionen van de Derde Divisie wist het al gedegradeerde De Dijk in de slotfase een achterstand om te buigen naar een zege op DOVO (4-3). 

ASWH – SJC Noordwijk
De bevrijdende treffer werd gemaakt in de 28ste minuut voor ASWH. Na een hoekschop van Yildirim werd de bal via het lichaam van een SJC-speler tot doelpunt verwerkt (1-0). Net na de pauze kreeg SJC Noordwijk de hulp van de tegenstander toen een speler van ASWH de bal achter zijn eigen doelman deponeerde (1-1). In de 57ste minuut was er wederom gejuich te horen in Hendrik Ido Ambacht, na een afgeslagen hoekschop knalde Fabian Korporaal (foto) op fantastische wijze de 2-1 binnen. In de 68ste minuut kon het feest al losbarsten voor ASWH. Een mooie actie van David Almeida en zijn fraaie voorzet werd op waarde geschat door invaller Sam van Kreeke (3-1).

De Dijk – DOVO
De ploeg uit Veenendaal kwam na zestien minuten spelen aan de leiding in Amsterdam. Joshua Patrick tekende voor zijn 35ste treffer van het seizoen (0-1). De Dijk wist zich vervolgens in het verloop van de wedstrijd weer helemaal op te richten wat resulteerde in een voorsprong (2-1). Na 66 minuten spelen stond echter weer een gelijke stand op het scorbord. Wederom was het Joshua Patrick die in dienst van DOVO het net van de tegenstander wist te vinden (2-2).  Daar stopte het wat betreft de thuisploeg en de aanvaller niet mee. Hij was ook verantwoordelijk voor de 2-3 waarmee hij zijn totaal dit seizoen bracht op 38 doelpunten. Dit was echter niet voldoende om met een goed resultaat Amsterdam te verlaten. Na iets meer dan negentig minuten spelen stond namelijk de eindstand van 4-3 op het scorebord.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD