donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDerby der traditieclubs AFC en Kon HFC eindigt onbeslist

Derby der traditieclubs AFC en Kon HFC eindigt onbeslist

Meeslepend was de derby der traditieclubs tussen AFC en Koninklijke HFC, maar een winnaar kwam er niet: 2-2.

Op sportpark Goed Genoeg kwam AFC, vorige week al de sterkste in de Amsterdamse derby tegen De Dijk, uitstekend uit de startblokken. De dit seizoen moeilijk scorende formatie van coach André Wetzel had echter een strafschop nodig om aan de leiding te komen. André Morgan trok Eelke de Graaf naar de grond, waarop Magid Jansen mocht aanleggen: 1-0. Een kopbal van Milan Hoek leek kort daarna onderweg naar een tweede treffer, maar doelman Tom Boks redde stijlvol.

Koninklijke HFC had in het eerste half uur moeite om haar spel te vinden. Pas daarna werd het echt gevaarlijk via een afstandsschot van Roy Castien. De grootste mogelijkheden waren er echter voor Kevin Sterling, die zowel als aangever en als afmaker het geluk niet aan zijn zijde had.

Na de pauze kwam Koninklijke HFC beter voor de dag. Gertjan Tamerus bewees al snel nog altijd een fijnbesnaard gevoel in zijn rechtervoet te hebben en krulde een vrije trap binnen: 1-1. AFC moest kort daarna een nog grotere tegenslag slikken toen Derre Kwee een lichte natrappende beweging maakte en rood kreeg.

Met nog een half uur op de klok leek het duel definitief te kantelen, maar het omgekeerde gebeurde. Voor de tweede week op rij scoorde linksback Thomas van den Houten. Een fraai en kiezelhard afstandschot zorgde voor de onverwachte 2-1. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Een afgeslagen hoekschop kwam voor de voeten van Roy Castien, die wel raad wist met het buitenkansje: 2-2.

In de laatste twintig minuten moest AFC noodgedwongen achteruit en kreeg de Koninklijke kansen om het duel alsnog te beslissen, maar aan de andere kant had Eelke de Graaf ook zomaar alsnog voor een Amsterdamse zege kunnen zorgen. Uiteindelijk kon evengoed iedereen met de 2-2 eindstand leven.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD