dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDen Dekker (Gemert) na zege op Quick: 'Wij zijn als collectief tot...

Den Dekker (Gemert) na zege op Quick: ‘Wij zijn als collectief tot veel in staat’

Gemert is bezig aan een uitstekend seizoen en wist zondag door een fraaie comeback de ongeslagen status te behouden. De ploeg kwam terug van een 0-2 achterstand tegen Quick en verliet het speelveld met een einduitslag van 4-2. Willem den Dekker, die goed was voor één treffer tegen Quick, keek met Voetbal247 terug naar deze opmerkelijke wedstrijd en de flitsende start met Gemert.

Nederlaag voorkomen
De ploeg uit de Derde Divisie van het zondagvoetbal leek zondag af te stevenen op de eerste nederlaag van het seizoen en dat dan ook nog eens in eigen huis. ,,Ik denk dat we met Gemert één van onze slechtste eerste helft van het seizoen speelde. Veel slordigheden en bijna alle tweede ballen waren voor Quick. Daarom stonden we bij rust ook terecht met 1-2 achter. In de rust sprak onze trainer ons terecht toe, hij gaf aan dat hij begreep dat de wedstrijd van woensdag nog in de benen zat, maar dat dit geen excuus mocht zijn voor een slecht resultaat. Wij hebben onze koppen bij elkaar gestoken en zijn er als collectief in de tweede helft weer volledig achter gaan staan. Zoals vaker dit jaar bewezen we ook deze wedstrijd dat we als collectief tot veel in staat zijn. Twintig minuten voor tijd werd onze goede tweede helft uitbetaald in drie doelpunten waardoor we de wedstrijd alsnog naar ons toe trokken. De eerste helft was voor Quick, maar de tweede voor Gemert”, aldus Den Dekker tegenover Voetbal247.

Sterke tweede helft
Het vertrouwen is dit seizoen groot bij Gemert, er was zondag echter wel sprake van twijfel of alles goed zou komen. ,,Als je mij in de rust had gevraagd of er een driepunter in zou zitten op basis van onze eerste helft dan had ik daar geen ‘ja’ op durven antwoorden. De eerste helft was van onze zijde echt ondermaats. We bewezen in de tweede helft dat we tot het tegenovergestelde in staat waren.  Ik was al blij dat het 2-2 werd. Maar aangezien wij de tweede helft het betere van het spel hadden wil je meer. Een paar minuten na de 2-2 kwam er een bal van de zijkant (van Joost Habraken) waar ik heerlijk tegenaan kon lopen. 3-2. Daarna ging Quick alles of niks spelen en kwamen we een paar keer goed weg door goede reddingen van onze keeper. In de nastoot konden we de wedstrijd in het slot gooien 4-2.”

Geweldige seizoenstart
Den Dekker kon zich niet veel meer wensen dan de start die hij had met Gemert dit seizoen. ,,Ik denk dat we met Gemert naar een geweldige seizoenstart kunnen kijken. Als je vanaf de Eredivisie tot en met de 3e divisie de enige ploeg bent die nog niet heeft verloren zegt dat eigenlijk ook wel genoeg. Daarnaast hebben we ook al 2x in de beker gewonnen waardoor wij in de volgende ronde een uitwedstrijd spelen bij ADO Den Haag.  Ik vind dat we dit jaar zowel binnen als buiten het veld echt een goed team hebben. Die goede sfeer proef je aan alles. Komende weken krijgen we een moeilijk programma met Oss’20, UNA,OFC  en ADO’20 achter elkaar. Dan kunnen we onszelf pas echt gaan meten. Over mijn persoonlijke prestatie ben ik redelijk tevreden. Ik wil graag belangrijk zijn voor het team en geef elke wedstrijd 100%. Als aanvallende middenvelder pik ik regelmatig een doelpuntje of assist mee. Ik hoop dat ik dat dit seizoen ook weer ga doen zodat ik ook op die manier belangrijk kan zijn voor het team.”

Doelstelling
De vraag is waar we Gemert aan het einde van dit seizoen gaan vinden. ,,Aan het begin van het seizoen was handhaving in de Derde Divisie ons doel en met als voorkeur het linker rijtje. Ik denk dat we nu al hebben bewezen dat we zeker thuishoren in het linker rijtje van de Derde Divisie. En wie weet zit er nog wel wat meer in. Als het aan mij ligt in ieder geval wel”, besluit Den Dekker zijn verhaal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD