dinsdag, 27 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Den Bosch, NEC en Excelsior scoren erop los in uitwedstrijden, 'warm'...

FC Den Bosch, NEC en Excelsior scoren erop los in uitwedstrijden, ‘warm’ welkom voor Maurice Verberne tijdens debuut

FC Den Bosch, NEC en Excelsior voelden zich prima op hun gemak op bezoek bij Roda JC, Telstar en Helmond Sport. De Bosschenaren hadden vuurwerk voor debuterend hoofdcoach van de Koempels Maurice Verberne. Al na twintig minuten stond het 0-3. Bij de andere twee duels zat het venijn vooral in de staart, maar werd er gescoord alsof het een lieve lust was.

Roda JC – FC Den Bosch 1-5
Maurice Verberne kreeg in zijn eerste thuiswedstrijd als interim-coach van Roda JC een warm welkom van Den Bosch. Na 18 minuten spelen stond het al 0-3, dankzij goals van Junior van der Velden en twee keer Marques. Daarmee leek het werk voor de bezoekers, net al tegen Jong AZ, al snel gedaan. Met name achterin leken kort voor rust de oogjes dicht te vallen bij meerdere spelers. Met horten en stoten worstelde Ugbo zich langs een Bossche slapstick met meerdere hoofdrolspelers en zette hij de 1-3 op het bord.

Het zal niet meer dan een zure glimlach hebben opgeleverd bij Verberne. Een glimlach die snel verdween nadat hij in de tweede helft erachter kwam hoeveel er in één gifbeker kan. Tien minuten na rust kreeg Schlosser zijn tweede gele kaart, een klein kwartier later viel Remans ook nog eens uit met een blessure. Roda JC had geen wisselmogelijkheden meer en zag de schade na rust oplopen tot een handvol. Rodrigues en Laukart zorgden voor 1-4 en 1-5. Maurice Verberne, die naar alle waarschijnlijkheid opgevolgd zal worden door Alfons Groenendijk, zal zich een ander debuut hebben gewenst en merkte in het absolute slot van de wedstrijd hoe de laatste druppels van de gifbeker smaakten, toen hij zag dat de vierde man aangaf dat er nog vier minuten blessuretijd bij zou komen.

Telstar – NEC 1-7
Telstar keek al vroeg tegen een 0-1 achterstand aan (goal Romeny) in een eerste helft die van beide kanten matig was. Na een half uur spelen kon Tavsan een lage voorzet van dichtbij binnentikken. De gelijkmaker bleek het startschot van een kwartiertje prijsschieten voor NEC. Drie minuten na de gelijkmaker hadden Anthony Musaba en Zian Fleming de voorsprong weer op het bord gezet en zelfs uigebreid. Kort voor rust zorgde Fleming met zijn tweede goal ervoor dat de marge nog ruimer werd, 1-4.

De thuisploeg probeerde er na rust nog een wedstrijd van te maken, maar het vuurtje doofde definitief toen halverwege de tweede helft Rens van Eijden er zelfs 1-5 van maakte. Ook NEC geloofde het wel verder, maar kwam in de blessuretijd ineens nog tweemaal tot scoren. Dankzij een eigen doelpunt van Benamar en een goal van Sellouf loopt NEC nog uit naar een hele dikke 1-7 en wippen de Nijmegenaren dankzij deze overwinning over Telstar heen het linkerrijtje in.

Helmond Sport – Excelsior 1-4
Hekkensluiter Helmond Sport zag Excelsior direct het initiatief pakken en er na drie minuten al de vruchten van dat initiatief plukken. De 0-1 werd gemaakt door Thomas Verhaar, die in het verdere verloop van het duel er nog wel meer had kunnen maken. Datzelfde gold voor zijn ploeggenoten overigens. Helmond Sport bleef vooral overeind, omdat doelman Stijn van Gassel als één van de weinigen wel op de afspraak was verschenen.

Twintig minuten voor tijd viel dan toch de beslissing, nadat Omarsson een lage voorzet beheerst kon binnentikken, 0-2. En toen waren de sluizen open bij van Gassel: drie minuten later stond het door goals van Omarsson en Vloet 0-4 voor Excelsior. Dankzij een eigen goal van Sander Fischer kwam de thuisploeg ook nog op het scorebord. Helmond Sport – Excelsior eindigt in 1-4.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD