zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieDen Bosch en Sparta in evenwicht, Eagles wint nipt van Jong AZ

Den Bosch en Sparta in evenwicht, Eagles wint nipt van Jong AZ

De subtopper in de Eerste Divisie tussen nummer 4 FC Den Bosch en nummer 2 Sparta is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Met dat resultaat profiteert met name Sparta slechts minimaal van de verliespartij van koploper FC Twente. Go Ahead Eagles revancheerde zich op de eigen Adelaarshorst voor het verlies tegen Telstar, zij het met een minimaal verschil, 1-0.

FC Den Bosch – Sparta 1-1

De nummers vier en twee van de ranglijst gaven elkaar weinig cadeau in het eerste bedrijf. Lars Veldwijk mocht in de openingsfase schieten vanuit een lastige hoek, maar vond Wouter van der Steen op zijn weg. Daarna hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Kort voor rust waren er nog twee mogelijkheden voor de bezoekers, maar deze waren aan Ragnar Ache en wederom Veldwijk niet besteed.

Ook na rust duurde het lang voordat het duel echt wilde ontbranden. Uiteindelijk bleek het cliché dat de wedstrijd een doelpunt nodig had bewaarheid. Ruim twintig minuten voor tijd was Stefano Beltrame die de Bosschenaren op een 1-0 voorsprong en daarmee de eerste aanzet gaf tot een spannende slotfase. Die slotfase had niet zo spannend hoeven worden als Sven Blummel of Beltrame het hoofd koel hield oog in oog met Kortsmit, maar de doelman hield de bezoekers op de been. Diep in blessuretijd (die in totaal 7 minuten duurde) was het Lars Veldwijk die de gelijkmaker claimde, kort daarna moest van der Steen nog handelend optreden op een gevaarlijk schot van Adil Auassar en hield hij met die redding nog een volkomen terecht punt in Den Bosch.

Sparta ziet deze speelronde FC Twente verliezen, maar profiteert daar slechts minimaal van.

Go Ahead Eagles – Jong AZ 1-0

De thuisploeg had wat goed te maken na het verrassende verlies tegen Telstar. Al vroeg in de wedstrijd was er een grote kans voor Richard van der Venne, maar hij schoot de bal ver over en naast de goal. Aanvallend werd daarna vooral het stempel gedrukt door een oud-speler van Jong AZ, Vince Gino Dekker. Drie keer ging een voorzet van zijn voet maar net naast, de eerste twee ingekopt door Thomas Verheydt en Jeroen Veldmate, de derde caramboleerde via een verdediger van Jong AZ net naast. Doelpunten vielen er niet.

Na rust kregen beide ploegen wat meer mogelijkheden, maar was slechts één van die mogelijkheden ook raak. Namens de bezoekers vond Tijani Reijnders twee keer Hobie Verhulst op zijn weg, aan de andere kant wist Istvan Bakx Rody de Boer met een lage schuiver wel te passeren. Nummer drie Go Ahead Eagles wint met grote moeite en een minimaal verschil, 1-0.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD