woensdag, 24 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDemin legt vertrek bij UNA uit: 'Lag een bepaalde matheid over de...

Demin legt vertrek bij UNA uit: ‘Lag een bepaalde matheid over de ploeg’

Ger Demin stapte deze week onverwacht op bij UNA. De 58-jarige oefenmeester heeft in het Eindhovens Dagblad nadere uitleg.

,,Er lag, met name door veelvuldige en hardnekkige blessures, een bepaalde matheid over de ploeg. Het probleem zie je na enkele weken ontstaan. Je hoopt dat je meer naar elkaar toegroeit. Zonder vrienden te worden, moet er een werkbare situatie komen. Dat is niet gelukt”, concludeert hij in gesprek met de krant. ,,Door totaal verschillende persoonlijkheden en karakters klikte het niet binnen de technische staf. Als je geen eenheid, geen hecht team en geen ’tot het gaatje-mentaliteit’ uitstraalt, dan is dat niet goed en heeft dat zijn weerslag op de selectie. Het beste medicijn is dan drie keer winnen, dat verbloemt dan heel veel, maar lost het probleem niet op.”

Hij besprak het probleem met het bestuur: ,,We hebben daarover gesproken en naar oplossingen gezocht. In mijn ogen was er maar één oplossing en dat was ingrijpen in de technische staf. Aangezien ik verantwoordelijk ben, vond ik ook dat ik deze beslissing moest nemen. Dit is het beste voor de club.”

Aanvoerder Niek van Boekel heeft respect voor de beslissing die Demin heeft genomen: ,,We nemen Ger niets kwalijk, hij heeft er alles aan gedaan. We hebben niet de gemakkelijkste groep. (..) Hij heeft voor de club gekozen door op te stappen en dat siert hem. Achteraf blijkt het niet de juiste match te zijn geweest. Heel jammer dat het zo gelopen is.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD