zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDelano Esseboom beleeft fiveteen minutes of fame, Hoogland stunt tegen OFC

Delano Esseboom beleeft fiveteen minutes of fame, Hoogland stunt tegen OFC

Het sterrenensemble van OFC kreeg bij Hoogland met 4-1 klop. Het was een verdiende zege voor de ploeg van Roy Versluis. Achtervolger Gemert won bij Hercules en staat nu op drie punten van de koploper.

 

Hoogland kwam na een halfuur verdiend op voorsprong. Henri Kersten was de gevierde man, maar de vreugde was van korte duur. Edip Biberoglu benutte vlak daarna een penalty, 1-1.

Daarna brak – vrij naar Andy Warhol- the fiveteen minutes of fame voor Delano Esseboom aan. Hij zorgde een kwartier voor tijd voor de 2-1 met een knal in de rechterhoek.

Daarna leek het Ground Hog Day voor Hoogland. Dit is een film van uit 1993. De film gaat over Phil Connors – Bill Murray – die een chagrijnige weerman speelt, die met veel tegenzin in een klein plaatsje een reportage moet maken over een bosmarmot.

 

Alles om hem heen is precies hetzelfde als de dag ervoor. De wekker rinkelt op hetzelfde moment, dezelfde auto’s rijden op hetzelfde moment voorbij, mensen beginnen identieke gesprekken met hem op straat.

Gevangen

De film is een leerproces voor Bill. Het is Nietzsches “eeuwige wederkeer”, het idee dat het leven zich altijd blijft herhalen, totdat je je bewust wordt van je gedrag.

 

Bij OFC herhaalde de geschiedenis van de eerste strafschop zich. De ploeg veroorzaakte wederom een strafschop, maar ditmaal was het invaller Joël Donald die miste en – niet de oorzaak maar wel de uitkomst van de Ground Hog-vloek – tijdelijk in de ban deed.

Jaïro Schet zorgde in de slotfase vanuit de omschakeling voor de derde treffer. Esseboom mocht daarna nog de kroon op zijn werk zetten, 4-1.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD