maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Degradatie Achilles '29 lijkt onafwendbaar door puntenaftrek KNVB

Degradatie Achilles ’29 lijkt onafwendbaar door puntenaftrek KNVB

Achilles ’29 lijkt definitief te zijn gedegradeerd uit de Jupiler League. De Groesbeekse club krijgt drie punten in mindering van de KNVB. Volgens De Gelderlander is dat het gevolg van een Braziliaanse lening die de club afsloot, maar waarvan het geld niet tijdig is ontvangen.

Achilles tekende echter beroep aan tegen de straf, alsmede tegen de beslissing van de KNVB om dat beroep op zeer korte termijn te behandelen. De Utrechtse rechtbank stelde de KNVB woensdag in het gelijk, waardoor diezelfde avond nog het beroep werd behandeld in Zeist. De beroepscommissie streeft ernaar vandaag nog uitspraak te doen. Lukt dat niet, dan tellen eventuele punten in mindering pas voor volgend seizoen en zou Achilles ’29 zich in de laatste competitiewedstrijd nog sportief kunnen veilig spelen. In dat geval degradeert FC Dordrecht.

In een ultieme poging degradatie af te wenden, gaat Achilles in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank. Mochten de Groesbeekers dat winnen, dan zou dat betekenen dat de beroepszaak bij de KNVB onrechtmatig was.

Over de Braziliaanse lening schrijft De Gelderlander: ,,De club zou 31 maart een lening van 5 miljoen euro hebben afgesloten bij een Braziliaanse bank. Een dag later, op 1 april, moest 1,5 miljoen daarvan op de rekening van Achilles staan. Dat ging echter niet door. Toen die deadline niet gehaald werd, stelde de KNVB een tweede deadline: 19 april. Ook die werd niet gehaald.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD