Volg ons

ASV De Dijk

Degelijkheid dodelijk wapen van Excelsior Maassluis

Degelijkheid dodelijk wapen van Excelsior Maassluis

In Maassluis heeft men niet de duurste spits, de meest creatieve regisseur op het middenveld of vedettes in de achterhoede. Wat de Tricolores wel hebben is een bovengemiddeld krachtige degelijkheid, wat tegen De Dijk opnieuw één van de meest dodelijke wapens bleek in het voetbal: 1-3.

Grillig

Want eigenlijk had niemand er moeite mee gehad als er aan de Schellingwouderdijk geen winnaar was gekomen. De Dijk en Excelsior Maassluis deden qua kansenverhouding niet zoveel voor elkaar onder. Maar een belangrijk verschil is dat de ploeg van Jochem Twisker dit seizoen een extreme grilligheid aan de dag legt. Vorige week stegen de Amsterdammers boven zichzelf uit tegen De Treffers, maar op eigen veld bleek de frivoliteit ook de achilleshiel van De Dijk.

Vincent van den Berg-show

Een te gemakzuchtige actie op het middenveld van Raymond Baten leidde de doorslaggevende 1-3 in van uitblinker Vincent van den Berg. De oud-Arsenal speler had het op zijn heupen, want hij scoorde ook al de 1-2. Voor de pauze was het duel in evenwicht geweest. De Dijk had iets meer balbezit, maar Maassluis scoorde uit haar eerste de beste mogelijkheid via een rake kopbal van Jeremy Moreno na een voorzet van Van den Berg. Een soortgelijke voorzet bood uitgerekend rechtsback Tony Tol de kans om uit een volley de 1-1 te maken na ruim een half uur.

Keijl de gebeten hond
Op dat moment was De Dijk al geïrriteerd geraakt. Nog meer dan door de vroege achterstand ergerde De Dijk zich aan het optreden van arbiter Keijl. De leidsman floot inderdaad niet zijn beste wedstrijd, was ongelukkig in zijn voordeelsituaties, zag handsballen en overtredingen over het hoofd en cruciaal was zijn op het oog onterechte beslissing om de 2-3 van Frank Schilder af te keuren wegens het hinderen van doelman Jean Paul van Leeuwen. De arbiter gaf bovendien Adham El Idrissi rood, maar trok die kaart toch in om er geel van te maken.

Solide
Excelsior Maassluis zal ongetwijfeld ook haar bedenkingen hebben gehad bij het optreden van Keijl, maar de mannen van Rijsdijk bleven gefocust hun taken uitvoeren. De defensie toonde zich uiterst solide, waardoor de behendige aanvallers rond spits Kevin Vink het verschil kunnen maken. Dat was ditmaal Vincent van den Berg, die terecht een publiekswissel kreeg. Bij De Dijk bracht coach Twisker nog wel de teruggekeerde Nabil El Gourari en Chakib Tayeb, maar zij konden het verschil niet maken. Door de zege staat Excelsior Maassluis zevende, terwijl De Dijk maar net boven de onderste plekken blijft wankelen.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over ASV De Dijk