Volg ons
Giovialli Serbony, Elson do Rosario Almeida

Tweede Divisie

‘Defensief’ Excelsior Maassluis: “Puur gericht op resultaat”

‘Defensief’ Excelsior Maassluis: “Puur gericht op resultaat”

Excelsior Maassluis opende de Tweede Divisie met een 2-0-zege op VVSB. Dat deed de regerend landskampioen wel met een opvallend optreden. Trainer Jeroen Rijsdijk had namelijk besloten om een stuk defensiever te gaan spelen dan normaal.

Puur gericht op resultaat

“Deze wedstrijd was puur gericht op resultaat”, gaf Rijsdijk aan in het Algemeen Dagblad. Ondanks de titel begonnen de Tricolores vorig seizoen heel slecht. Na zes duels waren er pas drie punten gepakt. Afgelopen weekend gaf Rijsdijk ook al aan bij RTV Katwijk dat hij vorig jaar geschrokken was hoe zijn ploeg aan de voorbereiding begon. De toenmalige vrijblijvendheid wilde hij nu niet meer.

Minder risico genomen

Hij vervolgt in de regionale krant: “We willen leren van vorig jaar en daarom hebben we iets minder risico genomen dan dat we in de eindfase van vorig seizoen wel eens deden. Toen zaten we vol vertrouwen en krijg je ander soort voetbal. Nu moesten we ons echt in de wedstrijd vechten, omdat VVSB een stugge ploeg is. Ze zijn eigenlijk vrij identiek aan ons. Ik weet niet of de 2-0 echt verdiend was, maar zo’n resultaat is na de start van vorig seizoen wel heel belangrijk.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie