vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlClubsAFCDebutant Daniël Zoutberg matchwinnaar bij Kozakken Boys-AFC

Debutant Daniël Zoutberg matchwinnaar bij Kozakken Boys-AFC

Als Kozakken Boys de gelegenheid had om drie belangrijke punten aan haar totaal toe te voegen was het wel gisteravond in het doordeweekse treffen tegen het Amsterdamse AFC.
De ploeg van Ulrich Landvreugd was niet bepaald met een gerust hart naar Werkendam gekomen. Door ziektes en blessures moest men aardig wat belangrijke spelers missen waaronder topscorer Raily Ignacio, Kenny Teijsse, Robbert Schilder.
Hun plaatsen werden ingenomen door veelal jeugdige talenten van AFC O21, waaronder Daniel Zoutberg, die vandaag zijn officiële debuut maakte in de hoofdmacht.

Kozakken Boys doelman Mike van de Meulenhof moest al in de 4e minuut handelend optreden om de doorgebroken Joël Tillema van scoren af te houden en AFC al snel in de wedstrijd op voorsprong te zetten. Het was ook gelijk een van de schaarse aanvallen van de Amsterdammers in de eerste 45 minuten. Bij de eerste de beste Boys aanval was het wel raak. Frenk Keukens stoomde op aan de rechterkant , gaf een fraaie voorzet precies op maat voor Gwaeron Stout die koppend doelman Jordi van Stappershoef kansloos liet(1-0).
Kort na de thee twee uitgelezen kansen voor de thuisclub om de voorsprong uit te breiden.
Eenmaal redde Kwee goed op een schot van Lommers terwijl bij de andere poging een been van een AFC-verdediger redding bracht.
AFC stelde daar weinig tegenover. Men liet weliswaar zien dat men beschikt over een technisch vaardige ploeg maar zonder hun topscorer Raily Ignacio bleek scoren lastig.

Maar toen ging er iets mis dat de wedstrijd deed kantelen.

Michel Langerak liet Nizar Mekkaoui weten dat hij niet helemaal tevreden was over het vervullen van zijn taken die hij niet goed uitvoerde in de optiek van de Boystrainer. Het werd een ordinaire woordenwisseling tussen hen met als gevolg dat Mekkaoui gewisseld werd waarbij hij niet bepaald op een nette manier het veld verliet.
Of het incident zijn weerslag kreeg op de ploeg zal wel een vraagteken blijven maar het ging in ieder geval goed mis.
Eerst bij een AFC-aanval waarbij het uiteindelijk Gino Crutzberg was die de bal in eigen doel werkte en AFC op gelijke hoogte bracht(1-1).
En toen kwam het kwartiertje van debutant Daniël Zoutberg. In veertien minuten tijd bracht de jonge Amsterdammer Werkendam in complete mineurstemming door de roodwitten een nieuwe, onnodige nederlaag te bezorgen, waardoor de Boys op de 14e plaats blijven steken.

Ulrich Landvreugd:
“We zijn nog niet uitgeschakeld hoor….

Trainer Ulrich Landvreugd was blij met de overwinning en trots op zijn ploeg, mede omdat hij aardig moest puzzelen met de opstelling waarin hij niet kon beschikken over een groot aantal basisspelers.
“Ik heb met name genoten in de tweede helft. In de eerste helft hadden we moeite met het spel van Kozakken Boys,  maar door een wat aanpassingen na de thee liep het beter en kon ik genieten van mooie voetbal, mooie combinaties en doelpunten”.

Valt er nog iets te halen dit seizoen of is er al berusting dat een 2e plaats het maximaal haalbare is?

Landvreugd: “ De strijd is nog lang niet gestreden hoor. We hebben weliswaar een achterstand van 9 punten met nog 15 wedstrijden te gaan waaronder het uitduel tegen Katwijk. Neem van mij aan dat het nog raar kan gaan lopen en dat de titel nog niet vergeven is”.

Even Mister Ajax te woord staan…

Alvorens Zoutberg Voetbal247 te woord kon staan moest hij eerst even een telefoontje afmaken met Mister Ajax, Sjaak Swart; veelvuldig bezoeker van de wedstrijden van AFC O21 en het eerste. “Hij feliciteerde me met mijn doelpunten. Cool toch”.
De schouderklopjes en gelukwensen had Daniel al allemaal ontvangen; hij kon zijn geluk niet op. Twee doelpunten in zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht voor de jeugdige speler van O21.
“Het waren spannende dagen want pas gistermiddag hoorde ik dat ik mee moest doen terwijl nog vier andere spelers van O21 reserve waren. Dat was wel vet en smaakt naar meer.

Waren dat je eerste speelminuten in het eerste?

“Nee, ik heb ooit 20 minuten mogen spelen in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong AJAX, maar vanavond was het met mijn officiële debuut en als het aan mij ligt krijgt dit een vervolg”.

Michel Langerak: “Er ging eigenlijk niets mis”.
In de optiek van Michel Langerak ging er eigenlijk tot de 1-0 niets mis.
“ We speelden goed, toonde agressiviteit en kregen zelfs na de rust goede kansen om de voorsprong te vergroten. Of het incident met Nizar Mekkaoui oversloeg op de ploeg weet ik niet maar het ging in ieder geval helemaal mis in de laatste 25 minuten. We leden knullig balverlies en waren niet meer bij de les. Een onnodige nederlaag!”.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD