vrijdag, augustus 19, 2022
HomeCompetitiesDerde DivisieDe Wolf: 'We zijn heel negatief benaderd'

De Wolf: ‘We zijn heel negatief benaderd’

Spakenburg-coach John de Wolf deed wat hem gevraagd werd door het bestuur van de Blauwen: kampioen worden. Toch kreeg hij en zijn team dit seizoen veel kritiek.

Nooit in problemen
Na het grijpen van de titel sneerde De Wolf naar de media, zo is te lezen in het AD: ,,Of ik me de afgelopen maanden zorgen heb gemaakt? Ja, maar niet over mijn ploeg. Wel over jullie (de pers, red.). We zijn heel negatief benaderd, terwijl we nooit in de problemen zijn gekomen. Elke keer wordt bijvoorbeeld Volendam aangehaald, maar dat is geweest. We zijn nu kampioen, met grote voorsprong. Dat was ons doel voorafgaand aan het seizoen, dat hebben we bereikt met een grotendeels nieuwe selectie en daar hoort het nu over te gaan. Natuurlijk was het niet altijd goed, maar hoe we het hebben gedaan, is bijzaak.”

Voetbalfeest
De Wolf was echter lyrisch over de huldiging die de Blauwen kregen: ,,In het amateurvoetbal maak je zo’n groot voetbalfeest als vandaag slechts bij enkele clubs mee. Spakenburg is een van die grootmachten waar dit mogelijk is. Normaal gesproken maak ik na een wedstrijd nog een lange rit naar huis. Nu heb ik maar een hotelletje geboekt in het dorp zelf en laat ik het allemaal over me heenkomen.”

Derby
Tom Oostinjen sluit zich daarbij aan: ,,Ik ben heel blij dat we weer terugzijn en dat de derby weer op het programma staat. Het was niet altijd even goed dit seizoen, maar we hebben tegelijkertijd bewezen dat we op het hoogste niveau thuishoren. We kunnen absoluut beter presteren als team, dan we vaak hebben laten zien. Dat zal ook moeten als we wat willen betekenen op dat niveau. We hoeven ook niet meer vijftien nieuwe spelers in te passen. Ook ik zal dat dan beter zijn dan dit seizoen. Ik ga in de zomer hard doortrainen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS