dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDe Wolf: 'We maken kleine stapjes'

De Wolf: ‘We maken kleine stapjes’

Spakenburg boekte zaterdag de derde overwinning van de voorbereiding. Coach John de Wolf is dan ook tevreden met de progressie van zijn ploeg, zegt hij in het AD.

Beter en slimmer
,,We maken kleine stapjes, conditioneel en voetballend. Dat het allemaal beter en slimmer moet, hebben we na de wedstrijd met elkaar besproken. De jongens merkten dat zelf ook al op”, analyseerde de trainer na de 1-0 zege op hoofdklasser Eemdijk. ,,Positief is daarnaast dat we heel weinig tot niks hebben weggegeven. We hebben drie keer gewonnen en voetbal gaat om winnen.”

Tactisch discussieravondje
Naast conditieopbouw en voetballende progressie, wil De Wolf deze voorbereiding ook op tactisch gebied stappen maken. Dat deed hem besluiten tot een tactisch discussieavondje tijdens het trainingskamp van de Blauwen, afgelopen weekend: ,,We hebben vrijdagavond 2,5 uur met elkaar gesproken over de tactiek die we willen hanteren, hoe we willen gaan spelen. Drie groepen spelers hebben drie opstellingen gemaakt voor een wedstrijd tegen een tegenstander in een bepaalde formatie. Die opstelling hebben ze gepresenteerd en daar hebben we met elkaar over gediscussieerd. Tegen Eemdijk heb ik het bij vlagen teruggezien. Dat kan natuurlijk niet in één keer goed zijn.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD