maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDe Wolf: 'We laten ons niet gek maken door de buitenwereld'

De Wolf: ‘We laten ons niet gek maken door de buitenwereld’

Spakenburg boekte zaterdag de eerste overwinning van het seizoen door in eigen huis DVS’33 te verslaan (2-1). Trainer/coach John de Wolf was een tevreden man, maar was van mening dat zijn ploeg het zichzelf veel te moeilijk had gemaakt tegen de opponent uit Ermelo.

Het gaat om winnen
,,,Iedereen wil van ons winnen en dat weten we. Dan moeten wij maar laten zien dat we zo goed zijn. Het gaat om winnen, vandaag stond centraal winnen. Alleen maken we het onszelf zo moeilijk. Binnen twee minuten sta je met 1-0 achter. Het grote verschil tussen de eerste en tweede helft was dat we er kort bovenop zaten, we waren fel in de duels, we wonnen duels en je kon aflezen aan de ploeg dat ze heel graag de eerste overwinning naar binnen wilden halen”, aldus De Wolf tegenover de microfoon van RTV Utrecht.

Mentale weerbaarheid
De oefenmeester was enigszins tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,Bij vlagen en dan vooral de mentale weerbaarheid in de tweede helft. Het is niet altijd even makkelijk voor die jongens om hier te spelen. Je hoort ook veel vanaf de zijkant en dan kun je zeggen je bent voetballer daar moet je tegen kunnen. Sommige jongens hebben daar misschien toch wat moeite mee, maar dan is het wel lekker dat je dat met elkaar weghaalt.”

Nieuwe groep
De verwachtingen zijn hooggespannen in Spakenburg. De Wolf vraagt om tijd. ,,We zijn zeven weken bezig met een totaal nieuwe groep. We weten waar we mee bezig zijn en we laten ons niet gek maken door de buitenwereld. Alleen het groepsproces kun je versnellen door te winnen”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD