Volg ons

Tweede Divisie

De Wolf: ‘Wat is mooier dan dat het eruit komt tegen de kampioen?’

De Wolf: ‘Wat is mooier dan dat het eruit komt tegen de kampioen?’

Spakenburg-trainer John de Wolf was meer dan voldaan na de 2-1 zege op regerend kampioen Katwijk. De zege was volgens de oefenmeester mede te wijten aan de tactische keuze om 3-4-3 te gaan spelen.

,,Ik denk dat wij de tweede helft als team eindelijk de flair hebben gehad, alles van de schouders af hebben laten vallen, waar we het vooraf over gehad hebben. We wilden 3-4-3 spelen en dat hebben we ook de hele wedstrijd volgehouden”, stelt De Wolf in gesprek met RTV Utrecht. ,,Ik wist vorige week zondag al hoe ik wilde spelen. Ik heb mijn beide assistenten gebeld, ik heb Martijn (Koelewijn, red.) gebeld. Ik heb gezegd: ik ga 3-4-3 spelen en niemand gaat mij daarvan houden. Dat heb ik maandag de groep verteld dat ik ervan overtuigd was dat we in deze opstelling konden winnen.” Toch spreekt hij ook met respect over Katwijk: ,,Je speelt tegen de kampioen, een hele goede ploeg, die constant in beweging is.”

De wissel in de rust met Selimi voor Bitter pakte goed uit: ,,Ik had met Jordi Bitter deze week al besproken dat hij maximaal een helft zou spelen. We werken met hartslagmeters en hij liep eigenlijk de hele helft in het rood. Dat is niet erg, want hij komt terug van een zware blessure. Selimi heeft één enorm wapen en dat is snelheid. Bovendien hebben we met Kevin Sterling ook veel snelheid, net als met Nick de Bondt. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt in de tweede helft.”

,,Natuurlijk helpt het dat de tegenstander met tien man komt te staan, maar daarvoor was de wedstrijd al gekanteld. Daar mogen we onszelf een compliment voor geven. Daar zijn we ook al weken mee bezig. Wij zien wat voor kwaliteiten we hebben en dat moet er gewoon een keer uitkomen. Wat is mooier dat het eruit komt tegen de kampioen.”

En dus was er voor De Wolf reden om een drankje te doen met sponsoren en supporters. Hij hoefde immers niet weg voor televisiewerkzaamheden: ,,Ik heb FOX Sports netjes naar de zondag gezet want er is maar één ding belangrijk voor mij en dat is deze club.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie