dinsdag, 27 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDe Wolf: 'Niet de papieren en ambitie om in betaald voetbal te...

De Wolf: ‘Niet de papieren en ambitie om in betaald voetbal te werken’

John de Wolf maakte deze zomer een veelbesproken overstap van GVVV naar Spakenburg. Kort daarop werd de oud-international bovendien gevraagd door Martin van Geel om het Onder 19 elftal van Feyenoord te gaan coachen, maar daarvoor moest De Wolf vriendelijke bedanken: ,,Wie weet in de toekomst.”

Mooiste amateurclub
Terugblikkend op zijn overstap van de Blauwen uit Veenendaal naar de Blauwen in Spakenburg, zegt hij in Helden Magazine: ,,Ik had het prima naar m’n zin, prettige club, goeie spelersgroep. Met m’n volle verstand heb ik een tweejarig contract getekend bij GVVV. Maar ik heb altijd gezegd dat als de kans zich voor zou doen om naar Spakenburg te gaan, ik die zou grijpen. Ook al zijn ze net gedegradeerd naar de derde divisie, het is voor mij de mooiste amateurclub om te werken.”

Niet om het geld
De Wolf voelde zich vereerd dat Spakenburg hem benaderde: ,,Het ging me niet om geld, daar hadden we het pas na drieënhalf uur in ons eerste gesprek over. Iets van vijftig man had gesolliciteerd voor deze functie, maar ze hadden mij op hun lijstje staan. Ik was vereerd.”

Ambitie
De Schiedammer, die naast het werk als trainer ook analist is bij FOX Sports en boegbeeld om werklozen aan het werk te helpen, zegt het betaald voetbal als trainer niet te ambiëren: ,,Ik heb niet de papieren om aan de slag te mogen in de eredivisie of Jupiler League, die ambitie heb ik ook niet. Bij een amateurclub trainen we in de avond, wat inhoudt dat ik overdag andere mooie dingen kan doen.”

Feyenoord Onder 19
Wel blijft werken bij ‘zijn club’ Feyenoord voor hem iets speciaals: ,,Natuurlijk blijft Feyenoord altijd jeuken, jarenlang had ik de droom om ooit bij mijn cluppie terug te komen. Maar ik werd nooit gevraagd. Ik heb een tijdje gedacht: jeetjemina, de club mag ook weleens bij mij komen. Dat heb ik nooit hardop geroepen, want dat was natuurlijk meteen een heel ding geworden en ik wilde niet voor onrust zorgen. Drie maanden terug heb ik een bak koffie gedronken met technisch directeur Martin van Geel. Hij vroeg me later of ik coach van Feyenoord onder 19 wilde worden. Ik was gevleid, het streelde m’n ego. Maar ja, ik had net voor twee jaar getekend bij Spakenburg. Wie weet in de toekomst.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD