Volg ons

Tweede Divisie

De Wolf: ‘Laat iedereen maar denken dat wij verliezen’; Verdonkschot vertrouwt op ‘mentale kracht’

De Wolf: ‘Laat iedereen maar denken dat wij verliezen’; Verdonkschot vertrouwt op ‘mentale kracht’

De Westmaat kleurt vanmiddag rood en blauw voor de eerste derby van het seizoen. Een krachtmeting waarin IJsselmeervogels torenhoog favoriet is en dat vindt Spakenburg-trainer John de Wolf niet erg.

,,Iedereen denkt dat wij gaan verliezen. Ha, laat dat maar zo. Wij weten wel beter”, zegt hij tegen het AD. ,,We hebben veel kritiek gekregen, de druk op mijn persoon was behoorlijk. Daar kan ik wel tegen. Ik weet dat wij geen gekke dingen doen. We hadden en hebben alleen betere resultaten nodig om nog meer vertrouwen te krijgen. Zo’n derby kan wat dat betreft ook wat voor je doen. We gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen.”

Zijn collega Ted Verdonkschot is op zijn beurt ervan overtuigd dat zijn ploeg zeker geen gemakkelijke opgave wacht: ,,Wij lopen niet zomaar over Spakenburg heen. Die ploeg staat met een andere dimensie in het veld, zij moeten winnen. Ze zijn onlangs weer overgestapt op 5-3-2 en daar schuilt wel gevaar in. Ik weet dat ze een paar snelle mensen hebben en graag gebruikmaken van de ruimte als wij gaan aandringen. Daar hou ik wel rekening mee, maar we zullen ook ons eigen spel spelen. We scoren niet voor niets zo makkelijk. Ik weet dat deze wedstrijd het seizoen een andere draai kan geven. Maar ook daar ben ik niet bang voor. Ik vertrouw op onze mentale kracht.”

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie