Volg ons

Tweede Divisie

De Wolf hekelt scheidsrechter Te Kloeze: ‘Pipo de Clown’

De Wolf hekelt scheidsrechter Te Kloeze: ‘Pipo de Clown’

Spakenburg-trainer John de Wolf zag hoe zijn ploeg tegen Rijnsburgse Boys verzuimde om voor rust afstand te nemen en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd toen scheidsrechter Te Kroeze de Uien een strafschop gaf en na rust Kevin Sterling van het veld stuurde. De Wolf was kritisch op het arbitrale optreden.

,,Ik denk dat we een fantastische eerste helft speelden, dan moeten we onszelf vervolgens ook belonen. In de rust moet je met 3-0 of 4-0 voorstaan”, reageert De Wolf in gesprek met RTV Utrecht. ,,Dan krijg je een – laat ik het netjes zeggen – discutabele strafschop tegen. Ik vond dat wel heel erg zwaar gestraft. Natuurlijk moet je als verdediger niet in z’n rug lopen, maar je moet ook een wedstrijd aanvoelen. Ik vind het echt te gek voor woorden.”

,,Als Pipo de Clown ook nog eens een tweede gele kaart geeft aan Kevin Sterling, waarbij hij nog niet eens weet dat het z’n tweede gele kaart is want volgens mij ging hij het aan de vierde official vragen en aan beide grensrechters gaan vragen. Oké, hij was te laat, maar niet elke overtreding is een gele kaart en dan is het ook nog eens zijn tweede, dan vind ik het een schande. Maar dat is achteraf praten: ik praat nooit over scheidsrechters, we moeten altijd naar onszelf kijken, maar hij heeft wel de wedstrijd beïnvloed.”

Ondanks de teleurstelling over het resultaat prees De Wolf zijn ploeg: ,,Ik kan die gasten niks verwijten. Wij moeten in de positiviteit roeien met de riemen die we hebben. Ik vind dat we een prima selectie hebben, het zijn prima gasten. Als je naar de laatste 5 minuten kijkt, hoe Jaspertje Beekhuis eroverheen dendert dan zie je dat we conditioneel goed zitten. Dan is het jammer dat je tegen deze slimme, lepe ploeg een puntje pakt.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie