dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseASV De DijkDe Treffers verslaat GVVV, mirakel voor De Dijk tegen VVSB

De Treffers verslaat GVVV, mirakel voor De Dijk tegen VVSB

GVVV is het seizoen begonnen met een ongelukkige nederlaag tegen De Treffers, waar Cedric Badjeck een hoofdrol vertolkte bij beide treffers. De Dijk leverde een ware Houdini-act af. De promovendus stond tot de negentigste minuut nog met 1-0 achter tegen VVSB, maar won uiteindelijk met 1-3.

De Treffers – GVVV 2-0
In Groesbeek was de eerste kans voor De Treffers. Via Bas Hendriks kreeg het al vroeg een goede kans op de openingstreffer. Na een kwartier werd Nick de Bondt een buitenkansje geboden. De aanvaller mocht aanleggen vanaf elf meter nadat Cedric Badjeck in het strafschopgebied naar de grond was gewerkt. De Bondt faalde niet: 1-0. De vleugelspits kon kort daarop de tweede treffer voor De Treffers maken, maar Johan Jansen wist te keren. Aan de andere kant kreeg Bart Hulsbos een uitgelezen kopkans, maar door pech verdwijnt zijn inzet niet in het doel. Ook Jeremy de Graaf, afgelopen week in de beker tegen Magreb ’90 nog viermaal trefzeker, kreeg een goede kans, maar zijn volley vliegt over.

Na de pauze voert GVVV de druk op, maar het mist geduld om haar mogelijkheden goed uit te spelen. Bovendien beklagen de Veenendaalers zich ook met regelmaat over de beslissingen van arbiter Smit. De Treffers loert ondertussen op de tegenaanval. Een kwartier voor tijd komt GVVV met een numerieke meerderheid te staan, als scheidsrechter Smit De Treffers-speler Bram Eltink met rood van het veld stuurt. De Veenendaalers voeren de druk verder op, maar hebben moeite om door de solide defensie van De Treffers te komen. Verder dan een goede kans voor Martin van Eck en een vrije trap op een mooie plek voor Jeremy de Graaf komt de ploeg van Niek Oosterlee dan ook niet. Sterker nog, in blessuretijd profiteert Badjeck van de ruimte en kan uit een uitbraak de 2-0 scoren.

VVSB – De Dijk 1-3
Een armblessure verhinderde het competitiedebuut van Jack Tuyp, de opvolger van Dennis Kaars, voor De Dijk. Na een minuut stilte voor de overleden VVSB-clubman Cees van der Togt ontstonden de voornaamste gevaarlijke momenten voor het doel van Jeroen Verhoeven. De doelman van De Dijk hield een kopbal van Jordy Zwart nog uit zijn doel, maar moest na een half uur het antwoord schuldig blijven op een verwoestende knal van Lloyd van der Wilden: 1-0. Via Loukili en El Gourari probeerde De Dijk het wel, maar doelman Ruben Valk kon redden.

Na de pauze zochten de Amsterdammers de gelijkmaker, bijvoorbeeld met schoten van afstand van Tim Ruder en Harry Zwarthoed, maar Valk was op z’n post. En terwijl De Dijk steeds meer risico moet nemen, ontstaan er kansen voor VVSB. De formatie van coach Mark Schenning moet echter de laatste tien minuten met tien man verder na een rode kaart voor Sven Verlaan, die El Gourari raakte met een elleboog. In blessuretijd krijgt de equipe van coach Jochem Twisker dan alsnog de gelijkmaker. Een vrije trap wordt binnengeschoten door de ingevallen Jerghinio Sahadewsing: 1-1. De Amsterdammers ruiken bloed en uit een scrimmage weet Abderrahim Loukili de 1-2 te scoren. In de vijfde minuut van de blessuretijd wordt het zelfs nog 1-3 via El Gourari.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD