Volg ons

Tweede Divisie

De Treffers verslaat GVVV, FC Lienden leeft op bij FC Lisse

De Treffers verslaat GVVV, FC Lienden leeft op bij FC Lisse

De spanning onderin de Tweede Divisie blijft om te snijden. Doordat De Treffers won op bezoek bij GVVV en FC Lienden, mede dankzij een vroege rode kaart bij FC Lisse, met 2-4 won, blijven de verschillen miniem.

GVVV – De Treffers 0-2
Op Panhuis snakte GVVV naar een overwinning, maar opnieuw lukte dat niet. In het duel tussen de broers Van de Beek, doelman Bart mocht starten in plaats van eerste keus Johan Jansen, was het eerste gevaar van Jeremy de Graaf. Helaas voor Bart van de Beek moest hij zich al vroeg geblesseerd laten vervangen. Naar mate de eerste helft vorderde, werd De Treffers dominanter. Enkele minuten voor rust kopte Cendrino Misidjan de 0-1 binnen.

Kort na rust kreeg Boy van de Beek de ideale gelegenheid om de 0-2 te maken vanaf de strafschopstip na een overtreding van Martin van Eck. De middenvelder faalde niet. In het resterende half uur kreeg vooral De Treffers via invaller Niek Versteegen kansen op een ruimere marge en overheerste irritatie bij GVVV, dat van de laatste zes duels er vijf verloor.

FC Lisse – FC Lienden 2-4
De degradatiekraker tussen FC Lisse en FC Lienden, waar Hans van de Haar plaatsnam op de bank, werd sterk beïnvloed door het moment na twintig minuten, toen de jonge Ayoub Ait Afkir rood kreeg vanwege een handsbal op de doellijn. Uit de daaropvolgende strafschop maakte Danny van den Meiracker de 0-1. FC Lisse toonde veerkracht na een fraaie vrije bal van Martin van Eeuwijk, die de lat raakte. In de rebound scoorde Justin Valk: 1-1. Vlak voor rust kwam FC Lienden opnieuw op voorsprong toen ‘Appie’ Loukili ontsnapte aan buitenspel en beheerst afronnde: 1-2.

Na de pauze scoorde Frank Wiafe als snel de 1-3, waarmee Lienden wat lucht leek te krijgen. Leek, want al snel maakte Mo Adouch de aansluitingstreffer. Ruim tien minuten voor tijd besliste Mo Bendadi alsnog het duel in Betuws voordeel: 2-4.

Barendrecht – Rijnsburg 1-5
Barendrecht is het even kwijt. De ploeg van coach Adrie Poldervaart leed op de eigen Bongerd haar derde nederlaag op rij. En ook nog eens een hele ruime. Rijnsburgse Boys won met liefst 1-5. Barendrecht was het duel nog wel goed begonnen met een vroege voorsprong via Bas Mourits. Halverwege de eerste helft kwam de voetbalmachine van Pieter Mulders echter op stoom. Jeffrey Jongeneelen verzorgde de gelijkmaker, waarna zijn maatje Donny van Oijen al snel de 1-2 maakte. Van Oijen maakte vlak na rust ook de 1-3. Na een uur spelen kopte Carlos Opoku de 1-4 binnen, waarna het fraaie slotakkoord voor Jongeneelen was: 1-5.

Advertentie
Advertentie

Meer over Tweede Divisie