zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDe Treffers sluit jaar af met geflatteerde zege op TEC

De Treffers sluit jaar af met geflatteerde zege op TEC

De Treffers mag zich de meest gelukkige noemen na de wedstrijd tegen TEC. De Groesbeekers legden een zeer sobere partij op de mat en waren zeker niet de betere, maar vertrokken wel uit Tiel met een 1-2 overwinning. Een goal uit een corner en een penalty deden de thuisploeg de das om.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er vermeld dat er op het kunstgrasveld zou worden gespeeld. Het hoofdveld zou te veel zijn aangetast door het slechte weer van de afgelopen dagen, maar niets was minder waar: de grasmat op Sportpark de Lok lag er (op enkele stukken na) prima bij en scheidsrechter Kevin Puts keurde het veld daarom ook gewoon goed. Zodoende kon er gewoon om 20u op het hoofdveld worden afgetrapt voor de laatste speelronde van 2017.

Het is sowieso al een unicum dat er in Tiel überhaupt op vrijdagavond werd afgetrapt. Zowel TEC als De Treffers zijn zondagploegen, maar dus bij hoge uitzondering op de vrijdagavond ingepland. De ploeg van trainer Anton Janssen had in hun vorige wedstrijd afgerekend met koploper Katwijk (0-1) en trof met de ploeg uit Tiel een ploeg in een gelijkwaardige situatie; beide ploegen wonnen slechts één van de laatste vijf wedstrijd en bungelen onderaan de Tweede Divisie.

Met de van een schorsing teruggekeerde Pim Balkestein begonnen de Groesbeekers aan de wedstrijd. De verdediger die dit seizoen al goed is voor drie doelpunten verving Eef van Riel, die in de vorige wedstrijd een rode kaart ontving. TEC-trainer Frits van den Berk voerde drie wijzigingen door ten opzichte van de 5-0 nederlaag tegen IJsselmeervogels.

De doorgevoerde wissels leidde in de eerste helft niet gelijk tot beter spel. Beide ploegen speelden vrij diep op de eigen helft en het was dan ook lastig om de snelle spitsen te bereiken. Het spel kwam maar moeizaam op gang en ook de vrij tamme sfeer op de tribune zorgde er niet voor dat de wedstrijd ontbrandde. Het waren vooral de verdedigingen van beide ploegen die het spel mochten maken. De middenlinies werden vrijwel altijd overgeslagen aangezien beide ploegen op de snelheid van de spitsen gokten. Zo ontstond ook de eerste grote kans, voor de thuisploeg. Na 20 minuten kon ex-prof Serhat Koc vanaf elf meter inkoppen, maar De Treffers-keeper Niels Kornelis behoedde zijn ploeg voor een achterstand.

Vlak voor rust dacht dezelfde Koc zijn ploeg tóch de voorsprong te bezorgen, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Dit was geen verassing, aangezien de aanvaller van Turkse afkomst vrijwel bij elke gevaarlijke aanval de vlag van de assistent scheidsrechter in de lucht zag gaan. De Treffers kon daar eigenlijk niks noemenswaardig tegenover stellen en zodoende gingen de teams met de brilstand op het bord rusten.

De tweede helft begon TEC met een nieuw soort elan. De ploeg stroopte de mouwen op en dat zorgde meteen voor werk voor keeper Kornelis. Er is echter een ongeschreven wet in het voetbal die zegt dat je de goal tegenkrijgt als je zelf je kansen niet benut. Ook nu weer. Via een corner van Nick de Bondt kwam de bal bij verdediger Bryan Sirvania en hij wist wel raad met het buitenkansje: 0-1.

Vanaf dat moment liep TEC er verslagen bij. Er werd vooral geopperd om maar ’te blijven voetballen’, maar veel kwam hier niet van terrecht. De mislukte acties stapelden zich op en de frustratie nam toe. De Treffers speelde vooral “kick and rush” voetbal, maar werd daar wel uitermate goed voor beloond. In de 65e minuut werd De Bondt neergelegd in het strafschopgebied en kon hijzelf zijn ploeg op een luxe 0-2 voorsprong zetten. De ex-Ajacied nam de bal vooral hard en daardoor had keeper Sebastiaan van der Sman geen antwoord. De thuisploeg stond dus ineens met 0-2 achter zonder dat De Treffers echt grote kansen had gecreëerd. Dodelijk effectief.

De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan. TEC kon niet en De Treffers hoefde- en wilde al helemáál niet. Toch werd het nog een spannende slotfase toen clubtopscorer Wimilio Vink een voorzet van Robby Holder binnenliep. De 1-2 zorgde ervoor dat de ploeg van Frits van den Berk nog één maal kon drukken en dat leek nog te resulteren in een penalty. Echter werd deze na overleg met de grensrechter niet toegekend.

TEC verliest dus wéér en dit keer van een ploeg die binnen handbereik stond. De Treffers-trainer Anton Janssen kan, na twee overwinningen op rij, toch nog met een goed gevoel aan de kerstdis plaatsnemen. Het vernieuwde 3-5-2 (5-3-2) systeem werpt zijn vruchten af en zodoende kan de blik weer naar boven worden gericht in de tweede seizoenshelft.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD