Volg ons

Tweede Divisie

De Treffers pakt belangrijke punten tegen VVSB

De Treffers pakt belangrijke punten tegen VVSB

De Treffers heeft zaterdagavond drie zeer belangrijke punten uit het vuur gesleept. De ploeg van trainer Anton Janssen strafte het zeer zwakke VVSB in de tweede helft ruim af en neemt zodoende de veilige 14e plek over van AFC. Op Sportpark de Boekhorst werd het uiteindelijk een meer dan verdiende 0-3.

Profiteren
De Treffers wist vandaag dat het bij winst serieuze stappen kon zetten in het ontlopen van degradatie. De rood-zwarten zagen eerder op de dag concurrenten TEC, De Dijk en AFC niet winnen en kon zich zodoende focussen op de drie punten tegen een VVSB wat al weken in een zeer bedenkelijke vorm steekt. De ploeg van trainer Jack Honsbeek heeft de laatste weken moeite om het spel te maken en de verdediging gesloten te houden en dat was vandaag ook weer niet anders.

Weinig te genieten
Waar voorafgaand aan de wedstrijd nog feestelijkheden (100e duel van Tommy Bekooij) en droevigheden (overlijden van Sander Molenaar) centraal stonden, was er in de eerste helft bijzonder weinig te genieten voor toeschouwers in Noordwijkerhout. De Treffers was gevaarlijker en kwam ook via linksbuiten Niek Versteegen voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Ruben Valk. Het schot was echter over, maar het leidde voor het eerst tot enige vorm van opwinding op een voor de rest weinig spectaculaire beginfase. Ook De Treffers’s keeper leek in de 22e minuut voor het eerst aan de bak te moeten, maar kon tot zijn geluk zien hoe het schot van Mo El Osrouti net voorlangs verdween.

Misser
De man van de eerste mogelijkheid van De Treffers had gelijk uit de tegenaanval de 0-1 op het bord moeten zetten. Na een goede actie van Coen Maertzdorf kreeg hij de bal op twee meter van het goal, op een presenteerblaadje, en kon vrij in het lege goal schieten. Tot ieders verbazing, en opluchting bij de Sint Bavo fans, kreeg hij het voor elkaar om de bal over het doel te krijgen. Een ongelooflijke misser die je zomaar terug kunt zien in een willekeurige voetbalblooper-film. Het was wel weer een waarschuwing dat de gasten de gevaarlijke ploeg waren en beter in de wedstrijd zaten. Voor rust werd er niet meer gescoord en gingen de beide ploegen met de brilstand op het bord weer aan de thee.

Kaartenhuis
Ook in de tweede helft was De Treffers weer de betere ploeg. VVSB leek op een kaartenhuis wat bij de eerste de beste klap nu in elkaar zou zakken. Doelman Valk moest steeds vaker aan het werk en het was eigenlijk een klein wonder dat er nog niet gescoord was. Maertzdorf en andermaal Versteegen lukte het niet om doeltreffend af te ronden, mede door toedoen van Valk.

Strafschop
In de 59e minuut viel het kaartenhuis van VVSB in elkaar. Na een handbal in de zestien mochten de Groesbekers nu vanaf de stip proberen om Valk te passeren. Dit was een koud kunstje voor Boy van de Beek en zo leidde de ploeg van Anton Janssen meer dan verdiend. Vijf minuten later was het weer prijs. Na zwak verdedigen van Jordy Zwart, die al weken in een mindere vorm verkeert, die zijn directe tegenstander veel te makkelijk langszij liet komen en de voorzet kon afleveren, mocht Niek Versteegen vrij uithalen. De volley verdween door de benen van Valk en zo was de ruimere voorsprong een feit.

In het mes
Coach Honsbeek greep in met een driedubbele wissel, maar zag het spelbeeld amper kantelen. VVSB was opzoek naar de aansluitingstreffer, maar liep volledig in het mes. Uit een tegenstoot was het eerst nog Valk die kon redden maar in de Rebound was het Maertzdorf die de 0-3 kon binnenschieten en zodoende de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Perspectief
Een zeer verdiende zege voor De Treffers. Op de tribune werd regelmatig afgevraagd waarom de ploeg van Anton Janssen zo laag kan staan. Als je vandaag niet beter wist, dan zou je denken dat het juist VVSB was wat tegen degradatie zou knokken. Het zo goede seizoen van de thuisploeg lijkt op deze manier als een nachtkaars uit te gaan. Daarentegen kunnen de fans van De Treffers met een positief gevoel uitkijken naar de komende wedstrijden. Als de ploeg hetzelfde op de mat kan leggen als vanavond, dan lijkt lijfsbehoud haast een zekerheid.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie