donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlClubsDe TreffersDe Treffers neemt per direct afscheid van Marc Höcher

De Treffers neemt per direct afscheid van Marc Höcher

Nog voordat Marc Höcher zijn officiële debuut voor De Treffers heeft gemaakt, is hij alweer vertrokken. De oud-prof verbond zich eind juni aan de club uit Groesbeek, maar zowel de speler als zijn nieuwe club stellen nu in een gemeenschappelijke verklaring ,,dat van de samenwerking meer verwacht werd en dat het beter is om per direct uit elkaar te gaan.”

Trainersdiploma’s
,,Vooropgesteld: Marc is een prima jongen. Hij wil graag iets met zijn trainersdilpoma’s gaan doen. Om die reden loopt hij ook stage bij Willem II bijvoorbeeld. De planning met cursus kwam bijvoorbeeld niet goed uit met het spelen bij De Treffers”, licht Henk Grim, mede-verantwoordelijk voor het technisch beleid bij De Treffers, de beslissing toe. ,,Als voetballer kan Marc zonder twijfel voetballen in de Tweede Divisie aan en ik ben ervan overtuigd dat hij voor veel clubs een zeer waardevolle speler is.”

Bewuste keuze
Höcher besloot vorig seizoen zijn contract bij Helmond Sport te laten ontbinden. Met de stap naar De Treffers leek hij bewust een punt te zetten achter zijn 15 jaar durende carrière als profvoetballer. De aanvaller debuteerde in 2002 hij op 17-jarige leeftijd in het shirt van Heracles Almelo. Zijn profloopbaan sloot hij dus af bij Helmond Sport, om nu aan de slag te gaan in de Tweede Divisie bij De Treffers. ,,Ik heb een bewuste keuze gemaakt met het oog op de toekomst. Aan de gesprekken met De Treffers heb ik een heel goed gevoel overgehouden. De Treffers speelt altijd op hoog niveau en staat goed aangeschreven. Zaken zijn goed geregeld en er staat een mooi complex”, sprak Höcher medio juni op de clubsite van De Treffers.

Voortzetting carrière
Uit het statement van De Treffers lijkt op te maken dat Höcher in ieder geval van plan is om zijn voetbalcarrière voort te zetten. Waar dat echter zal zijn is niet bekend. Tevens is onduidelijk of De Treffers op zoek gaat naar een vervanger.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD