zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDe Treffers mazzelt tegen VVSB; UNA klopt Jong FC Twente

De Treffers mazzelt tegen VVSB; UNA klopt Jong FC Twente

VVSB kreeg de kansen, maar De Treffers wist op eigen veld met 2-1 te winnen. Daardoor zakt VVSB inmiddels naar het rechterrijtje. Jong Vitesse klom juist naar het linkerrijtje door Koninklijke HFC te verslaan. UNA deed onderin cruciale zaken door Jong FC Twente te verslaan.

Jong Vitesse – Koninklijke HFC 2-0

In de openingsfase was Koninklijke HFC tot twee keer toe heel gevaarlijk. Een voorzet van Kevin Sterling was net te hoog voor Vincent Volkert en een corner leverde ook geen goal op. Vitesse sloeg wel gelijk toe. Een voorzet van rechts werd afgerond door Kai Koreniuk. De thuisploeg bleef vervolgens gevaarlijker en zowel paal als lat werden geraakt. Twintig minuten voor tijd kreeg HFC voor het eerst weer een goede kans. Uiteraard was het Carlos Opoku die zijn voet tegen de bal zette, maar de goal bleef uit. In de tegenstoot was het wel raak voor Vitesse via Korian. Het schot van Gertjan Tamerus werd vlak voor tijd nog van de lijn gekopt en zo bleef het bij 2-0.

De Treffers – VVSB 2-1

De bezoekers moesten het doen zonder de geblesseerden Serbony, Vijlbrief, Pauw en Tavilla. De eerste kans was wel voor VVSB, maar Niels Kornelis wist twee inzetten van Maikey Parami te keren. Ondanks een tactische omzetting bij De Treffers ontbrak de grip op de aanval van VVSB en na een halfuur was het raak. Tim de Rijk kwam mee naar voren en zijn schot ging onder Kornelis tegen de touwen. De goalie redde opnieuw op de inzet van Parami, waardoor De Treffers vervolgens terug kon komen. Robin Janssen wist voor de tweede week op rij te scoren, ditmaal verdween zijn vrije trap in het doel. Na de pauze bleef VVSB het meest gevaarlijk, maar wist De Treffers opnieuw te scoren. Een voorzet van Bas Hendriks werd ingekopt door Coen Maertzdorf.

Jong FC Twente – UNA 1-3

Ruben de Jager wist de score voor Twente na een klein kwartier te openen en daarmee leken de Tukkers op weg om de derde zege van het seizoen te gaan boeken. Zeker doordat UNA uit de laatste zes wedstrijden slechts twee punten wist te sprokkelen. De ploeg van Mark Schenning herpakte zich echter op tijd. Nick Tielemans wist nog voor rust gelijk te maken en in het laatste kwartier sloegen Pieter Jan Scheerlinck en opnieuw Tielemans toe voor de 1-3-zege. Daarmee blijft Jong FC Twente laatste en verlaat de degradatieplaatsen.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD