dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDe Treffers en UNA gelijk, beloftenteams mede door AFC nog op 'nul'

De Treffers en UNA gelijk, beloftenteams mede door AFC nog op ‘nul’

Nadat de Tweede Divisie zaterdag van start was gegaan, werden er op zondag ook nog twee partijen gespeeld. Beide duels eindigden in een gelijkspel. UNA stelde een punt veilig na een 2-0-achterstand bij De Treffers. Het werd 2-2. Jong FC Twente leek als eerste beloftenteam van de Tweede en Derde Divisie een overwinning te boeken, maar AFC sloeg in de slotfase genadeloos toe en won met 1-2.

De Treffers – UNA 2-2

Het verschil tussen De Treffers en UNA bleek al in de opstelling. Anton Janssen heeft in Groesbeek een ruime selectie en liet onder meer topscorer Wesley Meeuwsen, Kenny Leemans, Daniel van Straaten en Robin Janssen op de bank beginnen. UNA-collega Mark Schenning zag de afgelopen week twee potentiële basiskrachten vertrekken. De thuisploeg had een licht overwicht en dat resulteerde na een halfuur in de 1-0 van Rick Verbeek na voorbereidend werk van Bas Hendriks en Frenk Keukens. Niet veel later volgde de tweede Groesbeekse treffer. Bram Eltink kreeg deze op zijn naam na de assist van Nick de Bondt. UNA slaagde er op slag van rust in om toch de spanning terug te brengen via Mart van de Gevel.

In de tweede helft werd de schade definitief hersteld door UNA. Ook nu weer was het Van de Gevel die de trekker succesvol overhaalde voor UNA en de 2-2 op het scorebord bracht. Het was ook de eindstand van de wedstrijd en daarmee werd UNA de morele winnaar van het duel. Na een vroege 2-0-achterstand toonde UNA veerkracht. Via twee goals van Van de Gevel werd een nederlaag voorkomen en zo staan De Treffers en UNA na de eerste speelronde op één punt.

Jong FC Twente – AFC 1-2

Jong FC Twente had de eer van de beloftenteams inmiddels hoog te houden, want zaterdag verloren alle zes de bvo’s in de Tweede en Derde Divisie. De Tukkers begonnen goed, want na een halfuur opende Ruben de Jager de score. Die ene treffer bleek echter niet voldoende voor de winst. Het duel leek in een 1-0-overwinning voor Jong FC Twente te eindigen, maar AFC kantelde in de slotfase de wedstrijd. Vlak voor het in gaan van de blessuretijd werd het gelijk in Hengelo. Magid Jansen benutte een strafschop voor AFC. De ploeg van trainer Ton du Chatinier drukte daarna door, want in de blessuretijd bezorgde Danny Goedkoop Jong FC Twente een koude douche door ook 1-2 te maken. Voor Jong FC Twente en de beloftenteams in het algemeen werd de eerste speelronde behoorlijk pijnlijk. Alle acht deelnemers aan de Tweede en Derde Divisie stapten als verliezers van het veld.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD