Volg ons

Tweede Divisie

De Treffers-doelman Kornelis scoort gelijkmaker tegen Kozakken Boys, De Dijk vermorzelt Achilles ’29

De Treffers-doelman Kornelis scoort gelijkmaker tegen Kozakken Boys, De Dijk vermorzelt Achilles ’29

Kozakken Boys lijkt de titelrace met Katwijk niet vol te houden. In Groesbeek leden de Werkendammers opnieuw puntenverlies door een 1-1 gelijkspel bij De Treffers. Uitgerekend De Treffers-doelman Niels Kornelis maakte in blessuretijd gelijk. De Dijk won overtuigend van Achilles ’29: 0-5.

De Treffers – Kozakken Boys
Kozakken Boys moest na de nederlaag bij GVVV zaterdag winnen bij De Treffers om de druk op Katwijk te houden. De Treffers kan de punten echter ook goed gebruiken. Opvallend was dat trainer Anton Janssen nauwelijks wisselde in zijn elftal, ondanks de sterke bank die hij tot zijn beschikking heeft. De Werkendammers waren zonder twijfel de dominante en betere ploeg voor rust. Nadat de treffer van Achmed El Azzouti werd afgekeurd wegens hands, was na ruim een half uur spelen Sanny Monteiro in twee instanties wel trefzeker: 0-1.

Na rust nam de dominantie van Kozakken Boys af en werd De Treffers, dat steeds meer risico nam, steeds gevaarlijker. Zo waren invaller Cedric Badjeck dichtbij, en ook een van richting veranderd schot van Boy van de Beek had er zomaar in kunnen gaan. Juist op het moment dat Kozakken Boys dacht de zege bijna binnen te hebben, was daar uitgerekend De Treffers-doelman Niels Kornelis, mee naar voren gegaan, die raak kopte: 1-1. Daarmee lijkt Kozakken Boys de druk op Katwijk te verliezen.

Achilles ’29 – De Dijk
In haar poging om in de Tweede Divisie te blijven moest De Dijk winnen bij Achilles ’29, dat zich al lijkt te hebben neergelegd bij de tweede degradatie op rij. Op de Heikant was De Dijk voor rust al de betere ploeg. Chakib Tayeb had een fraaie actie in huis halverwege de eerste helft, maar zag zijn inzet niet beloond. Vlak voor rust viel de 0-1 alsnog. Niet helemaal goed te zien was of de indraaiende vrije trap van Harry Zwarthoed nog werd beroerd, maar feit was wel dat doelman Desny Royendijk werd gepasseerd. Daarmee leek het Groesbeekse verzet gebroken. Na ruim een uur spelen maakte Zwarthoed na een goede aanval van De Dijk op aangeven van Tony Tol de 0-2. Het zou sowieso de middag van de Volendammer worden, want nadat hij een vrije trap op de pal had geschoten, was het enkele minuten later opnieuw raak. Ditmaal werd zijn schot weliswaar van richting veranderd, waardoor Royendijk kansloos was: 0-3. Een kwartier voor tijd maakte de ingevallen Tim Ruder er 0-4 van. Vlak voor tijd bepaalde Tayeb de eindstand op 0-5.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie