Volg ons

Tweede Divisie

De Treffers effectiever dan Jong Vitesse, tien HFC’ers winnen van Jong Sparta

De Treffers effectiever dan Jong Vitesse, tien HFC’ers winnen van Jong Sparta

Na vier duels zonder overwinning heeft De Treffers eindelijk weer een zege geboekt. De ploeg van coach Anton Janssen won afgetekend van Jong Vitesse: 3-0. Koninklijke HFC was ondanks een rode kaart met 1-0 te sterk voor Jong Sparta.

Koninklijke HFC – Jong Sparta
Jacob Noordmans speelde een hoofdrol in Haarlem, door na vier minuten een strafschop mee te krijgen, waaruit ploeggenoot Peet van der Slot de 1-0 scoorde. Het duel kabbelde daarna voort. Na een half uur kopte Tim van Soest op de bovenkant van de lat. Kort na de pauze stond Noordmans weer in de spotlights, maar ditmaal omdat hij zijn tweede gele kaart ontving. Ondanks de nummerieke minderheid hield de ploeg van Gertjan Tamerus stand en klimt het door de zege naar de vijfde plaats op de ranglijst.

De Treffers – Jong Vitesse
De Treffers kwam in de Gelderse derby na 11 minuten spelen aan de leiding door een rake kopbal van Lowie van Zundert. Het was daarna Jong Vitesse dat meerdere malen dichtbij de gelijkmaker was, maar Musaba zijn kansen niet te verzilveren. Op slag van rust maakte Coen Maertzdorf er 2-0 van in Groesbeeks voordeel. Na rust kregen de Arnhemse beloften wederom meerdere grote mogelijkheden, maar doelman Niels Kornelis onderscheidde zich. Diep in blessuretijd bepaalde Ruben Rodrigues de eindstand op 3-0 door een vrije trap prachtig binnen te schieten.

Meer over Tweede Divisie