Volg ons
Robbert de Ruiter FC Lisse

Tweede Divisie

De Ruiter woedend: ‘Wij moeten niet denken dat we goed zijn’

De Ruiter woedend: ‘Wij moeten niet denken dat we goed zijn’

Witheet was FC Lisse-coach Robbert de Ruiter na de 2-0 nederlaag tegen IJsselmeervogels. De oefenmeester stoorde zich binnen de voorbarige euforie binnen de club en zijn selectie.

Drama
,,Ik proefde binnen de club dat men dacht dat we met die zes punten tegen De Treffers en Rijnsburgse Boys er al zijn”, stelt De Ruiter tegenover FC Lisse TV. ,,Dan is er een feestje, met een zangertje en dan gaan we nog lekker eten. Dat is allemaal heel leuk, maar dan moet je er wel maandag weer staan. En dat stonden we niet, dat was drama. En als er dan op dinsdag op voorhand wordt gezegd: ‘trainer, trainen we niet te lang want er is Champions League op TV’, dan zakt mijn broek af. Bij de partij tussen de basis en de wissels wordt het 0-4. Donderdag herkansing: basis tegen wissels wordt 1-5. Dan hoor ik van mijn fysieke trainer dat de warming up voor de wedstrijd slapjes is. Dan ben je kansloos als trainer. (..) Wij moeten niet denken dat we goed zijn.”

Oliedom
De Ruiter deelde ook een sneer uit naar IJsselmeervogels en zijn eigen doelman Brian van der Werff, die compleet onnodig een bal snoeihard in de dug-out van de Vogels schoot: ,,Hoe Vogels aan de tweede helft begint, zo arrogant, zo dramatisch. Ik zou ze verrot gescholden hebben na afloop.” En over de idiote actie van zijn doelman: ,,Dat was oliedom in hoofdletters. Als je dit doet als keeper en je pakt je zevende gele kaart waardoor je geschorst bent voor de cruciale wedstrijd tegen FC Lienden…”

Advertentie
Advertentie

Meer over Tweede Divisie