zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDe Ruiter weggestuurd: "Grens naaide hem een kaart aan"

De Ruiter weggestuurd: “Grens naaide hem een kaart aan”

FC Lisse heeft de koppositie weer weten te versterken in de Derde Divisie Zaterdag door de topper van IJsselmeervogels te winnen met 2-0. Dat kwam een week na de eerste nederlaag van het seizoen bij Scheveningen en dat maakte voor trainer Robbert de Ruiter de zege nog mooier.

Haarscheurtjes geconstateerd

“Zeer volwassen en zeer overtuigend”, vat De Ruiter de zege samen tegenover Omroep West. “Voor de zevende keer begon ik met dezelfde elf, maar ik zag wel wat haarscheurtjes ontstaan. Dat kan ook niet anders als je zo lang presteert, wint en bovenaan staat. Die haarscheurtjes betekenden vorige week de eerste nederlaag. Dan ben je benieuwd hoe het wordt opgepakt, maar de hele trainingsweek was al erg goed. Dan is het zeer volwassen.”

Kinderachtige grensrechter

Minpunten waren er wel, want De Ruiter kreeg zelf rood en Martin van Eeuwijk liep door een gele kaart tegen een schorsing aan voor het volgende topduel tegen ASWH. “Dat kun je smetjes noemen, maar iedereen is vervangbaar. Volgende week hebben we er weer elf in het veld staan en iemand aan de kant.” De trainer legt zelf uit waarom hij werd weggestuurd. “Keeper Brian van der Werff vierde de 2-0 met de spelers, met het publiek en daarna met het publiek van IJsselmeervogels. Dat was voor de grensrechter aanleiding om te vlaggen en naaide hij Brian een kaart aan. Dat vond ik kinderachtig en dat heb ik hem verteld.”

Bekijk het hele interview met Robbert de Ruiter

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD