dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsFC LisseDe Ruiter: 'Totaal geen ambitie voor Jupiler League'

De Ruiter: ‘Totaal geen ambitie voor Jupiler League’

Robbert de Ruiter tekende deze week voor twee seizoenen bij als coach van FC Lisse. De Woerdenaar heeft het erg naar zijn zin op Ter Specke, stelt hij in het AD.

Belangstelling
Met enige verbazing ziet De Ruiter hoe er volop mutaties plaatsvinden bij verschillende clubs: ,,Het circus rond de trainers begint steeds eerder. Bizar. Vooral binnen deze regio en op dit niveau. Trainers worden eruit gegooid of gaan in november zelf de markt op. Ook ik stond in de belangstelling van een aantal clubs. Daar zaten interessante opties tussen, maar ik heb het ontzettend naar mijn zin bij FC Lisse en bovendien wil de club mij graag behouden. We zijn volop in ontwikkeling en er zit nog rek in de groep. Ook had ik geen zin om volgend jaar weer onduidelijk te hebben, dus heb ik meteen voor twee jaar getekend. Nu is er rust in de tent en stabiliteit.”

Jupiler League
Bij zijn contractverlenging gaf de coach al aan er trots op te zijn dat FC Lisse deels speelt met jongens uit eigen dorp: ,,Maar ook wij ontkomen er niet aan om spelers van buitenaf aan te trekken om op dit niveau te blijven. Maar bij clubs als Rijnsburgse Boys, Katwijk en TEC Tiel speelt misschien één jongen uit het eigen dorp. Dat is inherent aan het niveau, maar wij hebben totaal geen ambitie om in de Jupiler League te spelen. Wij willen bij de beste 18 amateurclubs van Nederland blijven. Een unieke situatie met zoveel jongens uit het eigen dorp.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD