Volg ons
Robbert de Ruiter Noordwijk

Tweede Divisie

De Ruiter: ‘Strafschop plus rode kaart vind ik nergens op slaan’

De Ruiter: ‘Strafschop plus rode kaart vind ik nergens op slaan’

FC Lisse was vol goede moed om tegen FC Lienden een grote stap naar lijfsbehoud te zetten, maar het liep anders. Na afloop werd vooral gesproken over de arbitrale beslissingen.

Seizoen goedmaken
,,Ik ben zwaar, zwaar teleurgesteld. Dit was een wedstrijd waarin je een heel seizoen kon goedmaken. Bij winst was je voor 90 % veilig geweest”, verzucht trainer Robbert de Ruiter in gesprek met Omroep West.

Oneerlijke strijd
Een vervelend gevoel hield de coach over aan de rode kaart van Ayoub Ait Afkir: ,,De scheidsrechter was zeer overtuigd”, blikt De Ruiter terug, die echter een andere kijk op de rode kaart had: ,,Kijk als je een bal de goal uitslaat vind ik het een ander verhaal, maar hij had niet eens tijd om te reageren. Ik vind een strafschop al zwaar gestraft, maar een strafschop en een rode kaart vind ik al helemaal nergens op slaan. Het is de hele wedstrijd eigenlijk een oneerlijke strijd geweest.”

Zuur
Ook de 1-2 van FC Lienden was discutabel vond De Ruiter, doelend op een luchtje van buitenspel: ,,Het maakt het extra zuur als mijn cameramensen die de beelden terug hebben gezien overtuigd zijn van het feit dat het wel buitenspel was.” Bekijk het gehele interview hierboven.

Advertentie
Advertentie

Meer over Tweede Divisie