Volg ons
Robbert de Ruiter FC Lisse

Derde Divisie Zaterdag

De Ruiter plakt er jaar aan vast bij FC Lisse

De Ruiter plakt er jaar aan vast bij FC Lisse

Het uitstekende seizoen van FC Lisse, dat afgelopen weekend al een periodetitel opleverde, heeft voor een razendsnelle contractverlenging gezorgd. Robbert de Ruiter kwam iets meer dan een jaar geleden naar Ter Specke en zal er nog minimaal één seizoen aan vastplakken. Dat geldt ook voor Arno Lancel, de assistent-trainer is al sinds 2005 bij Lisse actief.

Op het nippertje

Vorig seizoen nam De Ruiter al in oktober het stokje over van Arjan van der Laan. Die was ook pas sinds de zomer in de Bollenstreek actief, maar besloot om Lisse in de steek te laten om bondscoach te worden van de Nederlandse dames. De Ruiter werd aangesteld en kreeg de zo bleek uiteindelijk loodzware taak om handhaving te realiseren. Dat lukte uiteindelijk allemaal maar op het nippertje. Zo werd Kevin Winter nog ingeschakeld en brachten play-offs tegen Staphorst uitkomst om toch de Derde Divisie te bereiken.

Eigen koers kunnen varen

Eén van de grote problemen voor De Ruiter was dat hij over een selectie beschikte waarmee hij zijn gewenste spelletje eigenlijk niet kon spelen. Deze zomer kon hij zijn eigen koers gaan varen en de resultaten zijn evident. FC Lisse is nog ongeslagen, terwijl op voorhand het linkerrijtje de doelstelling was. Dit werd al bijgesteld tot de top-5 en na de winst van de periodetitel gaf De Ruiter aan dat er nu vol voor het kampioenschap moet worden gegaan. “Want de andere doelstelling heb je nu al bereikt. Mochten we geen kampioen meer worden heb je altijd nog het toetje”, zei hij tegenover Omroep West. Of Lisse de huidige marge kan vasthouden of vergroten zal snel blijken, want op 12 november komt nummer twee IJsselmeervogels op bezoek.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag