dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDe Ruiter plakt er jaar aan vast bij FC Lisse

De Ruiter plakt er jaar aan vast bij FC Lisse

Het uitstekende seizoen van FC Lisse, dat afgelopen weekend al een periodetitel opleverde, heeft voor een razendsnelle contractverlenging gezorgd. Robbert de Ruiter kwam iets meer dan een jaar geleden naar Ter Specke en zal er nog minimaal één seizoen aan vastplakken. Dat geldt ook voor Arno Lancel, de assistent-trainer is al sinds 2005 bij Lisse actief.

Op het nippertje

Vorig seizoen nam De Ruiter al in oktober het stokje over van Arjan van der Laan. Die was ook pas sinds de zomer in de Bollenstreek actief, maar besloot om Lisse in de steek te laten om bondscoach te worden van de Nederlandse dames. De Ruiter werd aangesteld en kreeg de zo bleek uiteindelijk loodzware taak om handhaving te realiseren. Dat lukte uiteindelijk allemaal maar op het nippertje. Zo werd Kevin Winter nog ingeschakeld en brachten play-offs tegen Staphorst uitkomst om toch de Derde Divisie te bereiken.

Eigen koers kunnen varen

Eén van de grote problemen voor De Ruiter was dat hij over een selectie beschikte waarmee hij zijn gewenste spelletje eigenlijk niet kon spelen. Deze zomer kon hij zijn eigen koers gaan varen en de resultaten zijn evident. FC Lisse is nog ongeslagen, terwijl op voorhand het linkerrijtje de doelstelling was. Dit werd al bijgesteld tot de top-5 en na de winst van de periodetitel gaf De Ruiter aan dat er nu vol voor het kampioenschap moet worden gegaan. “Want de andere doelstelling heb je nu al bereikt. Mochten we geen kampioen meer worden heb je altijd nog het toetje”, zei hij tegenover Omroep West. Of Lisse de huidige marge kan vasthouden of vergroten zal snel blijken, want op 12 november komt nummer twee IJsselmeervogels op bezoek.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD