dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDe Ruiter: "Periodetitel is voor FC Lisse superbelangrijk"

De Ruiter: “Periodetitel is voor FC Lisse superbelangrijk”

FC Lisse heeft de eerste periodetitel in de Derde Divisie Zaterdag te pakken. Waar sommige clubs hun schouders ophalen voor deze prijs, kijkt trainer Robbert de Ruiter daar heel anders tegenaan. De moeizame 2-1-overwinning op FC Rijnvogels gaf hem wel een duidelijk signaal dat zijn ploeg volle bak moet blijven gaan.

Ons werk blijven doen

“Het was niet groots en dat was het tegen Rijnvogels ook al niet. Dat krijg je als je een aantal wedstrijden zeer overtuigend wint, komt er vanzelf een fase waarin het minder makkelijk gaat. Tegenstanders passen zich aan door je status en je bent zelf niet altijd het niveau. We moeten gewoon ons werk blijven doen”, vertelde hij tegenover Omroep West.

Toetje is alvast binnen

“De periodetitel is superbelangrijk. Je kunt wel zeggen dat je nog niets hebt, maar we begonnen aan het seizoen met als doelstelling het linkerrijtje. Als je dan na een aantal wedstrijden bijstelt naar de top-5, moet je dit nu opnieuw bijstellen. Het doel moet nu zijn kampioen worden, want het bereiken van de top-5 hebben we nu eigenlijk al bereikt. Het toetje met de play-offs hebben we al te pakken. Daarnaast rol je door de periodetitel automatisch de eerste ronde van de KNVB Beker binnen, wat ook een prijsje is. En je kunt toewerken naar een toetje mocht je allemaal tegenslagen te verwerken krijgen waardoor je niet kampioen wordt. Maar we moeten nu gewoon afspreken dat we ook iedereen onder ons gaan houden.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD