dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDe Ruiter: "Lisse hoort altijd op het hoogste niveau"

De Ruiter: “Lisse hoort altijd op het hoogste niveau”

Robbert de Ruiter is dolblij met de promotie van FC Lisse, dat na een zeer wisselend seizoen in het snikhete Harkema de klus wist te klaren. De trainer vond het vooral knap hoe zijn ploeg zich door het seizoen heeft weten te knokken.

Periodetitel dankzij Staphorst

Een jaar geleden degradeerde Lisse bijna naar de Hoofdklasse, maar redde zich tegen Staphorst. Een sleutelduel, vertelde De Ruiter nu tegenover Omroep West. “Daar zat veel meer druk op. Dat was een fantastisch moment en daar hebben we lang op door geteerd. Ik ben er van overtuigd dat we op basis van die wedstrijd grotendeels de eerste periodetitel hebben gepakt. Daarna volgde een lastige fase, ook intern in het team. We hebben toch weer de rug weten te rechten en tot de laatste dag meegedaan om de titel. Als je het dan zo afmaakt na een verliespartij op eigen veld is dat mooi en fantastisch.”

Rondom de middenmoot nestelen

Hoort Lisse in de Tweede Divisie? “Lisse hoort altijd op het hoogste niveau. Alleen ik geloof niet dat wij in staat zijn, of we moeten heel gelukkig zijn, om in het linkerrijtje een rol van betekenis te spelen. Maar als wij ons kunnen nestelen rondom de middenmoot, dan is het seizoen geslaagd.”

Bekijk het volledige interview met De Ruiter

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD