woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDe Ruiter: "Eén van de hoogtepunten uit mijn trainerscarrière"

De Ruiter: “Eén van de hoogtepunten uit mijn trainerscarrière”

Robbert de Ruiter was door het dolle heen na afloop van de wedstrijd van zijn FC Lisse tegen IJsselmeervogels. De ploeg van De Ruiter boekte een 0-2 overwinning op bezoek bij de club in het rood en wit.

Hoogtepunten

De Ruiter was dolgelukkig nadat zijn ploeg drie punten had gepakt tegen IJsselmeervogels. “Eén van de hoogtepunten uit mijn trainerscarrière. Als je bij zo’n grootmacht in deze fase van het jaar 0-2 wint, wetende dat de statistieken en alles in je nadeel werkt. Je staat drie punten achter, je moet winnen. Maar ja zij hebben er hier thuis tien gewonnen en vijf gelijk gespeeld, ongeslagen. Paar duizend man in het rood gekleed, als je dan met 0-2 wint, kom je lekker binnen”, vertelde De Ruiter aan Omroep West.

Gelukkig

FC Lisse was niet de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. “De beginfase van de wedstrijd was van ons. Daarna krijgen zij één grote kans, een voorzet, die Powel gelukkig bij de eerste paal naast kopt. Andere bal, één-op-één op de keeper, moet ik terugzien op de beelden, maar in mijn ogen wel neiging tot buitenspel. Dat waren de twee mogelijkheden voor hun. Dat wij dan net voor rust uit een opportune bal de 0-1 scoren, dan ga je lekker de kleedkamer in. Omdat je weet dat zij opportuun moeten en er staat hier een straf windje, dus dat is lastig. Dan moet je ook een klein beetje geluk hebben. Powel schiet die bal op de paal, die moet hij gewoon binnenschieten. Dan maken wij in die tussenliggende fase een fantastische goal, maar hebben wij aanvallend niet heel veel er tegenover gesteld. Dus misschien wel gelukkig, maar we hebben er hard voor moeten werken.”

Het complete interview met Robbert de Ruiter

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD